BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekel işçilerine alkollü destek

Tekel işçilerine destek için Ankara'ya giden 40 kişilik grup, dönüş yolunda olay çıkardı

Abone ol

Gebze'de kendilerini taşıyan otobüsün şoförünü tehdit ettiği öne sürülen gruba polis müdahale etti, 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tekel işçilerine destek vermek için gittikleri Ankara'dan 34 YBY 65 plakalı otobüsle İstanbul'a geri dönen 40 kişi, Gebze'de olay çıkardı. Kendilerini taşıyan otobüsün şoförü Cemal Gürkan ve muavin Murat Kılıç ile yolda tartışan grup, şoförden istediklerini alamayınca tehdit etti. Gebze girişinde bulunan ışıklarda otobüsü yol kenarına çekip gördüğü polis otosuna sığınan Gürkan, taşıdığı grubun kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, "Ben onlarla Bostancı'ya kadar anlaştım. Benden Avrupa yakasına geçmemi istediler. Geçemeyeceğimi söyleyince beni tehdit ettiler" diyerek yardım istedi.

Emniyet güçleri, şoförün şikayeti üzerine gruptan 8 kişiyi gözaltına aldı. 129 promil alkollü olan grup lideri Feti B. ile Gültekin G., Bahadır Can B., Aydın A., Saim K., Umut K., Atilla Ö. ve Ersin G., Gebze Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polise direnen 8 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.