BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnternet dolandırıcılığı

İnterntetten araba almaya kalkan öğretmen dolandırıldı.

Abone ol

Akıl almaz yöntemler bulan dolandırıcıların son mağduru Giresun'da özel bir dershanede öğretmenlik yapan Mehmet Dost oldu.

İnternet üzerinden otomobilini satan mağdur öğretmen, yine aynı yöntemle araç almak istedi. İnternette verilen ilandaki telefon numarasını arayan mağdur öğretmen, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde oturduğunu ve emekli öğretmen olduğunu söyleyen aracın sahibi ile anlaştı.

İlanın kaldırılması karşılığında 200 YTL kaporayı da havale eden Dost, otomobili almak için Bandırma'ya hareket etti. İlçeye ulaştığında verilen adresin doğru olmadığını gören Dost, telefon numaralarına da ulaşamadı. Polise başvuran Dost'a, aynı arabaya talipli olan üçüncü kişi olduğu ve dolandırıldığı söylendi. Daha sonraki araştırmasında da havale adresinin İstanbul Merter'deki Keresteciler Sitesi'ne ait olduğunu anladı.

Daha sonra kendisinin almak istediği aracın başka bir internet sitesinde yine aynı telefon ve adres üzerinden satışa sunulduğunu gören öğretmen, hemen polise haber verdi. İnternetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin, özellikle de araba almak isteyenlerin kesinlikle kapora yatırmamalarını tavsiye eden Dost, "Önce arabayı gidip görsünler ondan sonra kaporayı yatırsınlar." dedi.

Kaynak: Zaman