BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  DÜNYA

Talabani ve Barzani kınadı

Talabani ve Barzani Diyarbakır saldırısını değerlendirdi.

Abone ol

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Diyarbakır'daki saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, ''olayı kınıyoruz'' dedi.

Irak Devlet Başkanı Talabani, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ile Süleymaniye kentine bağlı Dokan kasabasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Talabani, ''Diyarbakır'daki saldırı insanlık dışı bir eylemdir. Olayı kınıyoruz'' diyerek, saldırının öncelikle Kürtlere yapılan bir darbe, barışı istemeyen ve sevmeyenlerin bir planı olduğunu belirtti. Her zaman barıştan yana olduklarını aktaran Talabani, Orta Doğu'nun en büyük sorununun terör eylemleri olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin; ''Türkiye ile ilişkileriniz nasıl?'' sorusuna Talabani, Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dost olduklarını, Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirtti.

BARZANİ DE KINADI

Barzani de Diyarbakır'daki olayın terör saldırısı olduğunu, bunun öncelikle Kürtlere yapıldığını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Kerkük'te referandumun ertelenmesiyle ilgili soruya da Barzani, referandumun uluslararası bir boyut kazandığını ve BM'nin 6 ay içerisinde destekleyeceğini belirttiğini referandumun yapılması için bütün güçleri ile çalışacaklarını kaydetti.