BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  SPOR

Gündüz Tekin Onaya tören

Vefat eden Gündüz Tekin Onay için Futbol Federasyonu'nda tören düzenlendi.

Abone ol

İstanbul'da dün vefat eden Futbol Federasyonu Araştırma, Planlama, Eğitim ve Geliştirme (ARPEG) Genel Koordinatörü ve Başkan Başdanışmanı Gündüz Tekin Onay için Futbol Federasyonu'nda tören düzenlendi.

Federasyon'un merkez binası önünde düzenlenen törene Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takım antrenörleri, teknik direktörler Mustafa Denizli, Ziya Doğan, Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticileri Murat Aksu ve Sinan Vardar, Onay'ın ailesi, yakınları ve futbol camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Haluk Ulusoy, Gündüz Tekin Onay'ın çok iyi bir dostu olduğunu belirterek, ''Federasyon başkanlığımın ilk adımlarını Gündüz Tekin Onay sayesinde attım. Bana güvenirdi. Dostluğumuzu anlatmam mümkün değil. O ölmedi, ölemez. Adam gibi adamdı ve iyi dosttu. O kadar büyük eserler bıraktı ki, hep aramızda yaşayacak'' şeklinde konuştu. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Ulusoy, canının yarısının gittiğini ifade ederek, ''Bir gün onunla buluşacağıma inanıyorum'' dedi.

Bu arada, Gündüz Tekin Onay'ın eşi ve çocukları da kısa birer konuşma yaptı. Onay'ın oğlu Güntekin Onay, ''Bu zor günümüzde yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Konuşmalar ve okunan duaların ardından Türk bayrağına sarılı ve üzerinde milli takım forması ile Adanaspor flaması bulunan Gündüz Tekin Onay'ın naaşı, Levent Camii'ne götürüldü. Onay'ın cenazesi, Levent Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.