BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Intele şok rüşvet suçlaması

Intel'in başı bu kez AB ile belaya girdi. AB, rüşve verdiği iddiasıyla dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel'e soruşturma açıyor!

Abone ol AB, rüşvet vererek ve diğer yollarla rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel hakkında soruşturma başlattı.

AB Komisyonu'nun şirkete tebliğ ettiği soruşturma dosyasında Intel, pazar hakimiyetini kötüye kullanarak en büyük rakibi Advanced Micro Devices'a (AMD) karşı haksız rekabette bulunmakla suçlanıyor.

Dosyada bu kapsamda Intel'in büyük bir Avrupalı bilgisayar dağıtıcısına sadece kendi ürünlerini kullanması koşuluyla büyük indirimler sunduğu ve bir bilgisayar malzemesi üreticisine AMD işlemcisiyle uyumlu ürün geliştirme projesini ertelemesi karşılığında "rüşvet" ödediği bulgularına yer veriliyor.

Savunmasını sunması için Inte'e 8 hafta süre tanıyan AB Komisyonu'nun iddiaların kanıtlanması halinde şirkete ağır para cezası vermesi bekleniyor.

Dünya mikroçip pazarının yüzde 80'ini Intel kontrol ederken son yıllarda ürün geliştirme kapasitesini önemli ölçüde artıran AMD'nin payı yüzde 13 düzeyinde bulunuyor.