BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Cezasını cezaevinde buldu

İmam nikahlı eşini aeğır yaraladı. Yetmedi üvey kızını öldürdü katil oldu. Cezasını cezaevinde buldu.

Abone ol Adana'da, bir çocuk annesi 17 yaşındaki üvey kızını bıçaklayarak öldüren, nikahsız yaşadığı eşini de yaralayan müebbet hapis mahkumu, cezaevinde akciger kanserinden öldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 7 Mart 2007 tarihinde merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi, 13 Sokak'taki olayda, işsiz Mehmet Sevil (49), yaklaşık 17 yıldır imam nikahı ile yaşadığı Aliye Çokaçar (57) ile tartıştı. Sevil, tartışmanın büyümesiyle eşi Aliye Çokaçar'ı bıçakla ağır yaraladı, 17 yaşındaki üvey kızı Sinem Nil Çokaçar'ı ise öldürdü.

Olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra, Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince otobüsle İstanbul'dan Adana'ya geldiği sırada TEM Otoyolu'nda yakalanan Mehmet Sevil, mahkemece ''Bıçakla adam öldürmek ve yaralamak'' suçlarından tutuklandı.

Sevil, yaklaşık 2 ay önce sonuçlanan davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce tüberküloz hastası olduğu belirtilen Sevil, Kürkçüler Cezaevinde, 20 gün önce akciğer kanserine yakalanarak öldü.

Cezaevi savcılığı tarafından Sevil'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılırken, yakınlarına durum haber verildi. Ancak, Mehmet Sevil'in kızını öldürdüğü, kendisini de ağır yaraladığı, nikahsız birlikte yaşadığı eşi Aliye Çokaçar ve diğer yakınları cenazeyi sahiplenmedi. Yaklaşık 20 gün morgda bekletilen Sevil'in cenazesi bugün ablası tarafından alınarak, Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

''ÇOK ACILAR YAŞADIM''

Mehmet Sevil'in saldırısı sonucu ağır yaralanan ve 2 ay boyunca hastanede tedavi gören Aliye Çokaçar, evlat acısı yaşadığı yetmiyor gibi olayın ardından dalak ve karaciğerinin alındığını, çok zor günler yaşadığını anlattı.

Aliye Çokaçar, ''Polis eski eşimin öldüğünü haber verince, sadece 'Allah rahmet eylesin' dedim. Böyle bir adamın cenazesini dahi kabullenemem. 50 YTL için kızımı öldüren, bir çocuğu annesiz bırakan o kişiyi affetmeyeceğim, cezasını Allah verdi'' dedi.

CİNAYET GÜNÜ

Çokaçar, olaydan bir gün önce Mehmet Sevil'in kendisinden 20 YTL para aldığını, kavganın çıktığı gün ise 50 YTL istediğini belirterek, ''Terlik, çorap satarak para kazanıyordum. Nasıl geçindireyim evi, 'Vallahi yok' dedim. Ancak, dinlemedi küfür edip, bıçakla saldırdı. 50 YTL için 15 yerimden bıçakladı. Mahkemede bunları kabul etti, son duruşmaya kadar pişman olmadığını söyledi. 15 yıl birlikte yaşadık. Verem hastalığına yakalandığında ballı sütlerle besledim, ama gencecik kızıma kıymasına engel olamadım'' dedi.

Nil'in oğlu Volkan'a kendisinin baktığını belirten anne Aliye Çokaçar, biri erkek, 8 çocuk sahibi olduğunu, 19 yaşındaki kızı Suna'nın intihar ettiğini, 17 yaşındaki kızı Kader'in vurularak öldürüldüğünü, 32 yaşındaki kızı Ayşe'nin parasızlık nedeniyle tedavi olamayınca nörolojik bir hastalık sonucu hayatını kaybettiğini, kızı Nil'in ise cinayete kurban gittiğini anlattı.

NİL'İN ÇİLESİ 14 YAŞINDA BAŞLAMIŞTI

Annesinin beraber yaşadığı Mehmet Sevil tarafından öldürülen Nil Çokaçar'ın çilesi 14 yaşında başladı.

Çokaçar, üvey babasının baskılarına dayanamayarak 14 yaşında, Yetiştirme Yurdunda büyüyen ve bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak çalışan Ahmet Göçer (25) ile anlaşarak evlendi. Nil, 15 yaşında anne oldu. Ancak, resmi nikah yaptırmadığı için oğlu Volkan'ı kendi nüfusuna kaydettirdi. Nil 16 yaşına geldiğinde eşi kredi kartları borcu nedeniyle intihar etti.

Henüz çocuk yaşta anne olan Nil, eve icralar gelince bütün eşyalarını kaybetti, bunun üzerine, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki annesi Aliye'nin yanına yerleşti.

Çocuğuna süt bile alamayan Nil'e, çeşitli yardım kuruluşları sahip çıkmıştı. Nil, ölen eşinden dolayı çocuğuna maaş bağlanabilmesi için hukuki işlemleri başlattığı dönemde, üvey baba Mehmet Sevil'in saldırısına uğradı.

Nil, 17 yaşında, üvey babası tarafından 1,5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü.