BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Metroseksüel imam Rusyaya...

O Denizli'de "metroseksüel" imam olarak tanınıyor. Diyanet, bu ünlü imamı Rusya'ya göreve gönderiyor.

Abone ol Denizli'de şık giyinip, sürekli cilt bakımı yaptırdığı için adı 'metroseksüel imam'a çıkan Hikmet Yuvacı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg kentine 4 yıllığına atandı.

Denizli kent merkezindeki Kayalık Camisi'nin imamı 41 yaşındaki Hikmet Yuvacı,
Rusya Federasyonu'nda yaşayan Türkler ve Tatarlar başta olmak üzere diğer Müslümanlara İslam dinini anlatacağını söyledi.

St. Petersburg'un Türkiye Konsolosluğu'nda çalışacak olan Yuvacı, iki hafta sonra görevine başlayacak.

Aslen Sivaslı olan ve 18 yıllık meslek hayatının 16 yılını Denizli'de geçiren evli 3 çocuk babası imam Yuvacı, kadınlar kadar erkeklerin de kendisine bakması gerektiğini belirtti.

İmam Hikmet Yuvacı, her gün sabah namazı öncesi ve öğle namazından sonra traş olduğunu, haftanın üç günü kuaförde cilt bakımı yaptırdığını, bu nedenle de 'metroseksüel imam' olarak anılmasından rahatsızlık duymadığını söyledi.

İmam Yuvacı şöyle konuştu:

"Ben bakımlı bir insanım. Günde 5 kez cemaat önüne çıkıyorum. Bakımlı olmak, şık giyinmek zorundayım. Dinimiz de güzel görünmeyi emretmektedir. Özellikle camilere giderken güzel takıların takılması istenir. Ben de bu nedenle cemaatimize bakımlı görünmek ve örnek din adamı olabilmek için kılık kıyafetime dikkat ediyorum. Günde iki kez tıraş oluyorum ve hep takım elbise giyiyorum."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı Türk Cumhuriyetleri Din Görevlileri Sınavı'nı kazandığını, ardından pedegojik formasyon aldığını kaydeden Yuvacı, "İslam dininin güzelliklerini Petersburg'da yaşayan Müslümanlara ve Müslüman olmayı tercih edenlere elimden geldiğince anlatacağım" diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi mezunu olan Yuvacı, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni imamlık yaparken bitirdiğini de söyledi.

Cnntürk