BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnsanlık ölmüş ağlayan aranıyor

Sibel Deniz'in anne olma hayalleri sona erdi. Sona eren sadece onun anneliği değildi. Yiten canlara insanlık da eklendi Central Hospital Hastanesi'nde...

Abone ol

Sibel Deniz güçlükle hamile olmuştu hem de yediz bebeklere. Ancak bu hamileliğin riski ağırdı, öyle de oldu. Kanaması durmayınca sezeryana alındı. Bir tanesini düşürmüştü Sibel Deniz. Diğerleri de annenin hayatını tehlikeye sokunca mecburen ameliyata alındı.

Canlı olarak çıkarılan bebekler 10 dakika hayatta kalabildiler. Anneleri onları koklayamadı. 450 gramlık bebeğin yaşaması mümkün değildi.

Annenin kaldığı Central Hospital'in başhekimi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz'ün yaptığı dehşet vericiydi.

7 cenini pazarda sergiler gibi basın mensuplarına tanıttı. Yumruk kadar bebeklerin üzerine kalın ve büyük harflerle hastanenin ismini de eklemeyi unutmamıştı.

Evet yarın anneler günü. Sibel Deniz anne olamadı ancak ölü de olsa o bebekler onun yavrusuydu. Onun gibi milyonlarca anne var yeryüzünde.

Onların da çocukları var tezgaha dizilen boncuk taneleri gibi duran bu minik bedenler taşlayan kalplerin kurbanı olarak teşhir ediliyor.

Patlayan flaşlar ile hastanenin reklamını gayet güzel yaptı Gürbüz. Amacına ulaştı ama insanlığın vicdanını da kanattı başhekim Gürbüz.

Soğukkanlı bir şekilde konuşuyor ve ameliyat anını dakika dakika anlatan başhekim cansız bebeklerin önünde güzel bir şekilde poz veriyordu.

Başhekim insanlara bir bebeğin 19. haftada nasıl olduğunu anne karnında değil de çıplak gözle nasıl olduğunu gösterme maharetinde bulundu.

Hipokrat yemini eden bu doktorun insan hayatına ve ailelere saygı kavramını böyle ulu orta saçan başhekimi kınıyoruz.

Editörün notu

ani