BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mevlana hakkında tuhaf sözler

İlahiyatçı Prof. Uludağ 'Sufi gözüyle kadın' kitabında Mevlana'nın eşi Kira Hatun'la bir gecede 70 kez cinsel ilişkiye girdiğini yazıyor. Bu sözleri dile getiren İsmail N

Abone ol

İNGİLTERE seçimlerini 3’üncü kez kazanan İşçi Partisi Lideri ve Başbakan Tony Blair’in seçim kampanyası sırasında eşiyle katıldığı bir röportajda cinsel ilişkiyi kastederek, ‘Gecede 5’den fazla’ demesi Türkiye’de de yankılandı.

Blair’in sözleri üzerine Yazar İsmail Nacar, ‘Blair ‘gecede 5 kezden fazla yapabilirim’ demiş. Bizde performansı yüksek çok adam var. Örneğin bizim Mevlana’mız. Mevlana’nın bu konudaki kudreti yanında, Blair’inki solda sıfır kalır’ dedi. Nacar bu iddiasını, tanınmış ilahiyatçı olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Uludağ’ın, ‘Sufi Gözüyle Kadın’ adlı kitabına dayandırdı. Prof. Uludağ, Mevlana’nın eşi Kira Hatun’u memnun etmek için bir gecede peş peşe tam ‘70 kez cinsel ilişkide’ bulunduğunu iddia ediyor. Kitapta olay şöyle anlatılıyor:

EŞİ SİTEM EDİNCE

Hazreti Mevlana’nın temiz kalpli eşi Kira Hatun hazretleri bir gün şöyle düşünmüştü: ‘Epey zamandır, Hazreti Mevlana yemeyi, içmeyi ve uyumayı en aza indirdi. Durmadan oruç tutuyor. Sohbetler yapıyor, coşuyor, sema yapıyor. Kendini riyazete veriyor. Bedenin ihtiyaçlarına önem vermiyor. Beni de ihmal ediyor. Yatağıma girmiyor. Acaba şehvetten ve beşeri özelliklerden arındı da melek gibi bir varlık mı oldu?’

KÜKREMİŞ ARSLAN

Kira Hatun hazretlerinin bu duyguları, Hazreti Mevlana’ya malum olur. O gece eşini ziyaret edip şereflendirir. Kükremiş bir arslan gibi Kira Hatun’a çullanarak, peş peşe 70 defa cinsi ilişkide bulunur. Kira Hatun, bir yolunu bulup, Hazreti Mevlana’nın elinden kurtulup, Medrese’nin damına koşar. Mevlana onun arkasından gider, ‘Daha tamam olmadı’ der ve ekler: ‘Hak Erenler her şeyi bilirler. Onlar yetersiz ve iktidarsız değillerdir. Bedeni zevklerini de bilirler. Cinsi ilişkiyi terk edişimiz, vecd (kendini kaybedercesine dalmak) ve istiğrak (kendinden geçip dünyayı unutmak) halinde olmamızdandır.

AKIL VE BİLİM DIŞI

İsmail Nacar, Mevlana’nın 8 saat uyuduğu varsayılsa, yaklaşık 7 dakika bir cinsel ilişkide bulunarak bir gecede 70’e ulaşabileceğini belirtti. Nacar, ‘Bu tarikat kesimi böyle akıl dışı şeyleri yayıyor. Bu bilime, Allah’ın yasalarına aykırıdır’ dedi.

Haber: Süleyman DEMİRKAN
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr