BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.427,89
HABER /  GÜNCEL

Gazze'de Ölüm belgeseline ödül

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da 7. kez düzenlenen ‘Uluslararası İnsan Hakları Belgesel Film Festivali’ 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçek

Abone ol

Habercinin ‘Gazze’de Ölüm’üne Büyük Ödül!

Bir TV muhabiri olan yönetmeni, çekimler sırasında öldürülen “Gazze’de Ölüm” belgeseline Prag’da Büyük Ödül verildi.

Cumhurbaşkanı yazar Václav Havel öncülüğünde, Çek Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Festival’de, 2. Dünya Savaşı’nda Nazi toplama kampından kurtulmayı başaran Slovak partizan Rudolf Vrba adına verilen Büyük Ödülü, ‘Death in Gaza - Gazze’de Ölüm’ belgeseli kazanırken, En İyi Yönetmen ödülünü iki yönetmen, Pirjo Honkasalo (Three Rooms of Melancholia) ve Ditsi Carolino (The Youngest) paylaştılar.

‘One World’ En İyi Film Ödülü’nü ise Brit Jorunn Hundsnes’in ‘My Beloved Child’ filmi kazandı. Prag’da ödül kazanan ‘Death in Gaza’ belgesel filminin yönetmeni, serbest çalışan İngiliz televizyon muhabiri James Miller, iki yıl önce Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bu filmin çekimleri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu önce boynundan yaralanmış, daha sonra yaşamını yitirmişti. 80 dakika süren belgesel film, İsrail Ordusu’nun bölgedeki ev yıkımlarını ve şiddetin Filistinli çocuklar üzerindeki etkilerini irdeleyen bir yapım.

Bu yıl BAFTA TV Ödülü’nü de kazanan film, ‘profesyonel yaklaşımı’, ‘insancıl anlatımı’ ve ‘dinamik kurgusu’ ile Prag’da büyük beğeni topladı.

Kaynak: