BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.395,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İnsanlık en büyük sorunuyla karşı karşıya

Dışişleri Bakanı, nükleer silahlanmayla ilgili katıldığı bir zirvede, diğer ülkelerin bakanlarını uyardı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, nükleer silahların ve diğer kitle imha silahların yayılmasının insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birisi olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi Bakanlar Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye olarak nükleer silahların yaygınlaşmasının önlenmesi politikasına bağlı olduklarını belirterek, bu politikanın hayata geçirilmesi için çalışan diğer ülkelerle işbirliği yapmaya büyük önem verdiklerini ifade etti.

"Nükleer silahların ve diğer kitle imha silahların yayılması insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birisidir" diye konuşan Davutoğlu, nükleer silahların yayılmasına karşı verilen mücadelenin başarılı olmasının, mücadelenin sürekli olmasına bağlı olduğunu kaydetti.

BÜTÜN ÜLKELER YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ

Davutoğlu, nükleer enerjinin bütün insanlığın yararına olarak kullanılabilmesi için bütün ülkelerin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve silahsızlanma konusunda uluslararası yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

KISA SÜREDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILMASI GEREK

Genel olarak silahsızlanma sürecinin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Davutoğlu, geleceğe dönük Umutlu olmak için uluslararası toplumun kısa sürede önemli adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu, bugünkü toplantıda bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları ve ilerleyen süreçte yapılacakları ele alma imkanı bulacaklarını dile getirdi.