BIST 10.632
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.499,17
HABER /  GÜNCEL

Tatil cenneti alevlere teslim oldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Cunda Adası'nda çıkan, makilik ve zeytinlik alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı.

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Cunda Adası'nda çıkan, makilik ve zeytinlik alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı. 30 hektarlık alan zarar gördü. Yangının mangal ateşinden kaynaklandığı sanılıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yakınlarındaki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle zeytinliklere sıçrayarak büyüyen yangına, Orman İşletme Şeflikleri ve çevre ilçe belediyelerinin çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle müdahale edildi.

Geniş bir alanda etkili olan yangın, ormanlık bölgeye sıçramadan sabaha karşı kontrol altına alınabildi.

Ayvalık Kaymakam Vekili Ali Uslanmaz, gece saatlerinde çıkan yangına zamanında müdahale edildiğini belirterek, "Ekiplerimiz yangın ihbarı geldiğiandan itibaren olay yerine ulaşarak müdahaleye başladı. Yaklaşık 300 dönüm makilik ve zeytinlik alanın yanmış olabileceğini arkadaşlarım bana iletti. Kesin rakamlar yapılacak çalışmalar neticesinde belirlenecek" dedi.

BAKAN: ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR, BU KONUDA ÇOK HASSASIZ

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Cunda Adası'nda çıkan yangına ilişkin, yangının nedeniyle ilgili şu anda araştırmaların yapıldığını belirterek, ''Rakam vermek için erken ancak yangınlara karşı hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yangın söndürüldükten sonra ölçüm yapılacak, ondan sonra bilanço belirlenir'' dedi.Eroğlu, Kocaeli Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'na Mavi Bayrak verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, basın mensuplarının Cunda Adası'ndaki yangına ilişkin sorusu üzerine, yangının nedeninin şu anda araştırıldığını ifade ederek, ''Arkadaşlarımız, ekiplerimiz şu anda orada araştırıyorlar. Tatil mevsimi başladı. Bunlar bizim ciğerlerimiz. Bir yer yandığı zaman çok üzülüyoruz'' şeklinde konuştu.

Vatandaşların özellikle sigara izmariti konusunda duyarlı olmaları gerektiğini anlatan Eroğlu, bazı belediyelerin bu konuda önlem alarak yol kenarlarında temizlik yaptığını kaydetti.

Eroğlu, vatandaşların bu konuda titiz olmasını isteyerek, ''Bazen küçük bir anız ya da çalı çırpı yakılıyor, şişe atılıyor ve kuruyan yaprakların tutuşmasına sebep oluyorlar. Bu yangınların yüzde 70'i ihmalden kaynaklanıyor. İnşallah arkadaşlarımız yangını kısa zamanda söndürecektir buna inanıyorum. Yangınla ilgili şu an rakam vermek için erken ancak yangınlara karşı hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yangın söndükten sonra ölçüm yapılacak, ondan sonra bilanço belirlenir'' diye konuştu.