BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti'ye siyaset dersi

Zonguldak'ta “Emek, Demokrasi ve Özgürlük” mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye sert yüklendi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’yi diğer partilerden ayıran temel bir fark var. Onların beyni dışarıda gövdesi Türkiye’dedir” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen “Emek, Demokrasi ve Özgürlük” mitinginde halka seslendi.

aw000392_04.jpg

"ON YILLIK İKTİDARIN MAZERETİ OLMAZ"
CHP’yi diğer partilerden ayıran bir fark olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Erdoğan’a ve hükümete yüklendi. Çıkış yolunun CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Öğrencilerin yumurtasından çanta çıkar terör propagandası sayarlar, basılmamış kitabı, ücretsiz bildiriyi propaganda sayarlar. Yedi düvele boyun eğmedik bu hükümete mi boyun eğeceğiz. Ne demiş Mehmet Akif Ersoy, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ Çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar farkında mısınız? Bütün Türkiye bunu haykıracağız. On yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. On yıllık iktidarın mazereti olmaz. Gerekçesi olmaz. On yılda bu ülkede ne kadar olumsuzluk varsa onun tek sorumlusu varsa o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Diyorlar ki, ‘Şunu yapmayın, başınıza bela gelir. Bunu söylemeyin başınıza bela gelir. Şunu yaparsanız sabahın köründe sizi tutuklarız.’ İstedikleri kadar baskı uygulasınlar. Bu ülke yedi düvele karşı mücadele etti. Emperyalizme karşı mücadele ederler. Ne dedi Mustafa Kemal, ‘Geldikleri gibi gidecekler’ dedi. Bunlarda geldikleri gibi gidecekler. Bir kişi bile kalsak o kişi CHP’li ise bilin ki o ülkede umut vardır. Bizim kitabımızda umutsuzluk olmayacak. Geleceğe güvenle bakacağız. CHP’yi bilmiyorlar. CHP’lileri tanımıyorlar. 19 Mayıs 1919 koşullarında mücadele etti başarıya ulaştı. 2012 koşullarında da mücadele edeceğiz ve başarıya ulaşacağız. CHP, diğer partilerden ayıran temel bir fark var. Onların beyni dışarıda gövdesi Türkiye’dedir. Bizim beynimizde burada elimizde burada, ayağımızda burada, aklımız fikrimiz de burada. Çünkü o akıl fikir halkın aklı fikridir. Çünkü o akıl fikir halkındır. Bizim demokrasi, özgürlük ve adalet denen üç temel kavrama inancımız sonsuzdur. İnsanın olduğu yerde özgürlük, adalet ve demokrasi olmalıdır. Çıkış yolunun adresi tektir. Ülkeyi sevendir. Ülkeyi bölmeyendir, o adres CHP’dir” diye konuştu.

aw000392_03.jpg

“UZLAŞMAK DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”
Türkiye’de 30 yıldan bu yana terör sorununun çözülmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de 30-35 yıldır terör olayı çözülmedi. Çözümü CHP üretiyor. Bütün partilere çağrıda bulunduk. 35 yıldır bir sorun çözülmüyorsa onun sorumlusu siyasi iktidarlardır. Bir yerlerde oturalım konuşalım nasıl çözeriz diye. Oturup konuşmak uzlaşmak demokrasinin gereğidir. Eğer bir ülkede temel bir sorun varsa o ülkenin siyasal partileri çözüm üretilemiyorsa o çözüm başka yerlerde üretilir. O da ülkenin yararına değildir. Dört parti kavga ediyor da şehitler gelmiyor mu? Bir araya geleceğiz ki dertlerimizi anlatacağız. Bundan sonra da söyleyeceğim. Sizlerden destek istiyorum. Bu ülkenin üniversitelerinden, sendikalarından, STK’larından destek istiyorum. Haykırın, sorunun neden çözülemediğini haykırın” dedi.

“BİR ARAYA GELELİM”
Sorunların çözümü noktasında bir araya gelinmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Neden birbirimizi ötekileştiriyoruz. Temel sorun varsa oturup çözeceğiz. Otuz yılda binlerce insan hayatını kaybetti. Neden bir araya gelmiyoruz. Bu Türkiye’ye yakışıyor mu? Dün Ankara’da Türk-İş Genel Başkanı, Türk Metal Sendikası’nın Genel Başkanı açıklıkla söylediler. Adresin TBMM olduğunu söylediler. Bizim gayri meşru ilişkilerle uğraşacak vaktimiz yok. Parlamentoda siyasi partiler bir araya gelmezse nerede bir araya gelecekler. Milletin yüzüne nasıl bakacaklar. Bizlere verilen oyların helal olması için ya bu sorunu çözeceğiz, ya bu sorunu çözeceğiz. Irak’ı, Libya’yı, Suriye’yi, Mısır’ı düşünün. Yıllar yılı bir araya gelmediler. Vatandaşı tepeden gördüler. Vatandaşı ötekileştirdiler. Bize oy verdiniz, hesabını soracağız Hesabını sorun, sorunları çözmek için mücadele edenleri de mutlaka destekleyin” şeklinde konuştu.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ
Yeni eğitim sisteminde beş yaşındaki çocukların okula gitmeye zorlanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki süreç içinde anneler, çocuklarını okullara gönderecekler. Beş yaşındaki çocukları okullara göndereceksiniz. Öğretmen yok, okul yok. Çocukların altını bezleyen yok. Anneler hazırlanın Milli Eğitim Bakanlığı sizi kadroya alacak. Allah aşkına böyle beceriksizlik olur mu? Hükümet programında yok, millete sorulmadı. Anneler göz ardı edildi. Babalar, öğretmenler göz ardı edildi. Ben söylerim ben yaparım ben çalarım, ben oynarım. Eylül geliyor, buyurun oynayın bakalım nasıl oynayacaksınız. Bizim ülkemizde her vatandaşın derdi var. Sizden isteğim, sorumlu bir yurttaş olarak isteğim, Türkiye’nin gerçeklerini benim anlattığım kadar sizler de anlatacaksınız. Beraber dayanışma içinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, karşıdakinin de sorunlarını dinleyerek bir barış havasını bu ülkede yaşatmalıyız.”

Konuşmaların ardından halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, maden işçileri ile birlikte madenci bareti taktı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, sahnede beyaz güvercin uçurdu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ardından Ankara’ya hareket etti.