BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

İnşallah bu iddia doğru çıkmaz!

Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin, Ogün Samast'ın 'beni öldüreceklerdi' sözlerine ilginç yorum yaptı: İnşallah doğru değildir!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hrant Dink'in katledilişinin 4. yıldönümünde konuşan Avukat Fethiye Çetin, Ogün Samast'ın 'Beni öldüreceklerdi' sözünün doğru çıkmamasını temenni etti. Çetin'e göre bu iddia doğruysa Samast'ı sorgulayan Başbakanlık müfettişleri töhmet altında..

NTV'de Banu Güven'in sunduğu Artı programının konuğu olan Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin, piyasaya yeni çıkan kitaplarla ilgili olarak şöyle konuştu:

Hrant Dink'in hayatının tehlike altında olduğu biliniyor. Nedim Şener kitabında şöyle yazıyor: Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz "Hrant Dink bundan sonra hedefimiz" demişti. Bu iddialar reddedildi ve görmezden gelindi. Şener bu konuda çok önemli bir belgeye ulaşmış. O belge henüz bizde yok. Emniyet içinde ya da devlet içinde kendi aralarında bir tartışma nedeniyle bir biçimde bu belgeler ortaya çıkmış olabilir.

İNŞALLAH BU İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR!

Samast'ın 'Beni öldüreceklerdi' iddiasının doğru çıkmamasını temenni ettiğini söyleyen Avukat Çetin şöyle konuştu:

"Ogün Samast, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerine 'Beni öldüreceklerdi' demiş. Umuyorum ki, bu doğru değildir. Yoksa o müfettişlerde töhmet altında.
Erhan Tuncel'in jandarmayla irtibatından söz ediliyor. Biz bu konuda gerek Erhan Tuncel'e ve gerek polis tanıklara çok sorular sorduk ama bilgi alamadık. Gerek jandarma ve gerekse emniyet istihbaratının görevi istihbarat toplamak değil midir? Neden iki istihbarat bu kadar birbirine düşman? Bunlar bu kadar kavgalıyken neden gizleme noktasında birbirleriyle bu kadar uyumludurlar. Şimdi bir kavga var ki, bu belgeleri ortaya çıkarıyorlar."

CERRAH DA YARGILANABİLİR!

"Emniyet'ten yargılanan yok ancak istihbarat elemanlarıyla ilgili bölge idare mahkemesi onaylarsa yargılanacaklar. Bunların başında Celalettin Cerrah geliyor" diye konuşan Avukat Fethiye Çetin, emniyet ve jandarma istihbaratını suçladı.

Çetin şöyle konuştu:

Ellerinde bilgiler var ama savcılarla paylaşılmamış. Biz bunu baştan beri söylüyorduk. Savcılardan delil gizlendiğini söylemiştik. Emniyet ve jandarmanın ellerinde çok delil var ve sorumlulukları katlanıyor.

Çetin son olarak, Banu Güven'in "Ogün Samast'ın serbest kalma ihtimalini görüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tutukluluk sınırlamaları belli. 10 yıllık bir tutukluluk sınırı var. 10 yıl çok büyük bir süre aslında. Bir dava 10 yılda bitmez mi? Bu hızla giderse Hrant Dink davası 10 yılda bitmeyebilir. Samast'ın durumu tartışmalı. 5 yıl dolduğunda tahliye olasılığı var. Samast'ın yargı yeri değişti."