BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş Erdoğan'a 'gemiciği' hatırlattı

Arena'da yaşanan protestolar sonrası başlayan tartışmalara Selehattin Demirtaş da katıldı. Demirtaş Erdoğan'a bakın neyi hatırlattı?

Abone ol

Galatasaray'ın yeni evi Türk Telekom Arena'da yaşanan protestolar sonrası gündemi sarsan tartışmalara BDP'de dahil oldu. BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, tepkilerin odağı olan Galatasaray taraftarını, Bilal Erdoğan'ın 'gemisini' hatırlatarak savundu. 

"Başbakan, oğlunun gemiciğini satıp mı yaptırdı sanki o stadı!" diyen Demirtaş, Türkiye'nin hızla otoriter rejime doğru ilerlediğini öne sürdü.

"Kars'taki heykel ve İstanbul'daki stat tartışmaları gösterdi ki bu ülkede demokrasi diye bir şey yoktur" diyen Demirtaş, Galatasaray taraftarına şu sözlerle arka çıktı;

BÖYLE BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI OLUR MU?

"Başbakan Erdoğan'ın tek bir talimatıyla 600 milyon lira stat yapımında kullanılmış. Demokrasilerde böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Çünkü stadın yapımından parlamentonun ve hükümetin haberi yok. O şehrin il genel meclisinin, belediyesinin haberi yok. Ama bir başbakan, bir şehre stat yapılması için tek bir talimatla bu işi çözebiliyor. Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi?

SANKİ OĞLUNUN GEMİCİĞİNİ SATIP O STADI YAPMIŞ

’Ben yaptım ve Galatasaray’ın tek kuruşu yok’ diyor. Sanki oğlunun gemiciğini satmış da Arena Stadı’nı yapmış. Sanki cebinden para harcamış da Galatasaray’a bağışlamış. Böyle bir hava yaratmaya çalışıyor. Hangi yetkiyle, hukukla tek bir talimatla sen 600 milyonluk bir stat yaptırabiliyorsun? Bir başbakan, ülkenin bir şehrindeki anıta ’yıkılsın’ diyemez, diyememelidir. Başbakanımızın böyle bir yetkisi olmamalıdır. O yetki orada yaşayan halkta, yerel meclislerde olmalıdır.

BU ÜLKEDE BAŞBAKAN'I ISLIKLAMAK ARTIK BÜYÜK GÜNAH

Bu ülkede ıslıklamak, alkış çalmak, başbakanı protesto etmek artık büyük bir günah, suç olarak tartışılmaya başlandı. Sayın Ahmet Türk’ün konvoyu İzmir’de taşlandığında aynı AK Partili yetkililer, ’Ne işi var İzmir’de’ dediler. Ama ’Başbakan bir statta yuhalandı, ıslıklandı’ diye neredeyse Galatasaray’ı yasa dışı örgüt ilan edecekler.

YARIN BAŞBAKAN STADIN ÖNÜNE OTURABİLİR

Galatasaray taraftarları kriminalize edilmeye çalışılıyor. Bu kadar vahim bir durumdayız. Bakın yarın, öbür gün Sayın Başbakan, Arena Stadı’nın önüne sandalyesini koyup, ’Bu stadı ben yaptırdım, kimse giremez’ diyebilir. Sayın Başbakan’ın içinde bulunduğu ruh hali Türkiye’nin bir otoriter rejime doğru hızla gittiğinin göstergesidir"

DEMİRTAŞ'TAN ORHAN KARAAĞAR'IN KABRİNE ZİYARET

Genişletilmiş İl Başkanları Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Van'a gelen BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, merkeze bağlı Bostancı beldesini ziyaret ederek, belediye salonunda partililerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantı sonrası Demirtaş ve beraberindekiler 1993'te Hizbullah terör örgütü üyeleri tarafından öldürdüğü belirtilen Özgür Gündem gazetesi çalışanı Orhan Karaağar'ın Hacıbekir mahallesi mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.