BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Hayvan sevgisi mi yoksa eziyet mi?

Ev sahiplerinden habersiz tuttuğu evlere, sokakta bulduğu köpekleri ve kedileri yerleştiren kişi şaşırttı!

Abone ol

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, Maksem Mahallesi'ndeki bir eve düzenledikleri operasyonda kötü koşullarda tutulan ve yaşam mücadelesi veren 8 sokak köpeği ve 2 kediyi kurtardı. Evi tutan gizemli kişinin ev sahibinden habersiz kedi ve köpekleri eve getirdiği ve gece geç saatlerde gelip kedi ve köpekleri beslediği, daha önce de bir çok ev kiralayarak sokak hayvanlarını sakladığı belirlendi.

Bir ihbarı değerlendiren Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Maksem Mahallesi'ndeki bir evde inceleme yaptı. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Maksem Mahallesi 1'inci Okul Sokak'taki eve giren ekipler, içler acısı bir manzarayla karşılaştı.

Çevreye yayılan kötü kokular ve gürültü nedeniyle mahalle sakinlerini çileden çıkaran olay, görenleri hayrete düşürdü. Kötü koşullarda tutulan 8 köpek ve 2 kedi ekiplerce alınarak ön kontrolden geçirildi. Köpeklerin bir çoğunun yaralı ve hasta olduğu tespit edilirken, yaşanan olay 'bu hayvan sevgisi mi eziyet mi?' sorusunu akıllara getirdi. Köpekler, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne götürülerek kontrol altına alındı.

KİRALADIĞI EVE HAYVANLARI YERLEŞTİRİYOR

Köpeklerin bulunduğu evin yaşanmayacak durumda olduğu gözlenirken, evi kiralayan ve adı açıklanmayan kişinin, ev sahibinden habersiz sokak köpeklerini eve yerleştirdiği ortaya çıktı. Geceleri eve girerek köpekleri beslediği öne sürülen kişinin daha önce de bu şekilde birçok evi kiralayarak sokak hayvanlarını sakladığı iddia edildi.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Doktor Hakan Tan, hayvanların sağlık taramasından geçirileceğini, daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşama imkanı bulacaklarını açıkladı.

Vatandaşları hayvan sağlığı konusunda duyarlı olmaya çağıran Tan, "Hayvan sevgisi tabii ki güzel bir şey. Ancak bakımı konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 8 tane köpeğin sağlıksız bir ortamda yaşaması hem hayvanlar için, hem de insan sağlığı için doğru bir davranış değil" dedi.

Hakan Tan, evde bakılan köpeklerin belediyeye kaydettirilmesi ve aşılarının düzenli yaptırılması konusunda da vatandaşı uyardı.