BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Çıkan dedikodu santrali kitledi!

Rize'de mevsimlik işçi alınacağı haberleri ortalığı fena karıştırdı. İşte ortaya çıkan durum ve geliştirilen ilginç çözüm yolu..

Abone ol

Rize'de ÇAYKUR'a mevsimlik işçi alınacağı yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar Türkiye İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü'nün telefon santralini kilitledi. Artan başvurular sonrasında kurumun kapılarına, işçi alımı olmadığı yolunda yazılar asıldı.

Rize'de ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ne bağlı 45 fabrikada çalıştırılmak üzere toplam 5 bin dolayında mevsimlik işçi alınacağı yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar Türkiye İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü'ne başvurmaya başladı. Kurumun santrali yoğun başvurular nedeniyle bir ara kilitlendi. Başvuruların artması üzerine yetkililer çareyi kurumun girişine, 'ÇAYKUR'a işçi alımı olmadığından kayıt yapılmamaktadır' yazısı asmakta buldu.

İŞÇİ ALIM TALEBİ YOK

Türkiye İş Kurumu Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, kentte ÇAYKUR'a işçi alınacağı yönünde söylenti yayıldığını, bu nedenle kuruma çok sayıda başvuru olduğunu söyledi. Kanbur, "ÇAYKUR'un işçi alımı ile ilgili bir talebi olmadı. Ancak bazı söylentiler var. Bu söylentiler üzerine kişiler telefon açarak ya da gelerek başvuru yapmak istiyor. Biz de vatandaşları uyarmak için girişe kayıt yapılmadığı yönünde yazı astık" dedi.

Bu arada ÇAYKUR'un kurumda çalışan ve emekliliği dolan bin dolayında kadrolu işçiyi emekliye ayırarak yerine 5 bin dolayında mevsimlik işçi alımı yapmayı planladığı, ancak bu yönde henüz bir çalışma başlatılmadığı öğrenildi.