BIST 9.741
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tarihi konutlara komşu geliyor!

Ankara'nın tarihi evleriyle meşhur ilçesi Beypazarı'ndaki konutlara komşu geliyor. Komşuların inşasını ise tanıdık bir isim yapacak.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara'nın tarihi ve geleneksel konutları ile ünlü Beypazarı ilçesine de konut yapacak.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, Beypazarı'nda yapılacak 256 konut, yörenin geleneksel mimarisini yansıtacak. Ayvaşık Mahallesi'ne yapılacak konutlarda, Beypazarı evlerinin karakteristik pencere tipi ve ölçülerine sadık kalınacak.

Geleneksel mimarinin yaşatılmasının yanı sıra kullanıcısına günümüz standartları da sunulacak. Konutların 208'i 2+1, 48'i 3+1 olarak planlandı ve proje toplam 16 bloktan oluşacak.

Konutların yapım ihalesinde, geçen hafta alınan tekliflerin değerlendirilmesi sürüyor. Konut projesinin, vatandaştan gelen talep üzerine yapıldığı belirtiliyor.

Açıklamada, yeni yaptığı konutlarda farklı dış cephe anlayışları deneyen TOKİ'nin, yöresel mimari özelliklerini de yansıtmaya çalıştığına işaret edilerek, şöyle devam edildi: "Daha önce Kuzey Ankara Kent Girişi Dönüşüm Projesi'nde Osmanlı ve Selçuklu çizgisi taşıyan mimari örnekleri kullanan TOKİ, Hasankeyf ve Mardin Evleri, Rize Çamlıhemşin Evleri, Bolu Göynük ve Mudurnu Evleri'yle yöresel mimariyi ön planda tutan çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin Ilısu Köyü'nün yapımında da yöresel mimariyi kullanan TOKİ, konutların görünüm ve kullanım şekillerini yöre insanına sorarak belirledi.

Hasankeyf bölgesinde de yöresel mimariye sadık kalacak olan TOKİ, Ilısu Baraj suları altında kalacak diğer köylerde de yöresel mimaride konut yapacak."