BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnşaatta 2400 yıllık iskelet

Antalya'da inşaat temeli kazısı sırasında Milattan Önce 4. yüzyıla ait mezar bulundu.

Abone ol

Antalya Müze Müdürü Selahattin Aksu, düzenlediği basın toplantısında, Düzlerçamı beldesi Karaman Mahallesi'nde bir inşaat temeli kazısı sırasında parsel sahibince bir mezar bulunduğunu, bu kişinin müze ve jandarma yetkililerine haber verdiğini söyledi.

Mezarın müze uzmanlarınca incelendiğini ve kurtarma kazısı gerçekleştirildiğini dile getiren Aksu, Milattan Önce 4. yüzyıla ait olduğu sanılan mezarın, ortasından bir metre uzunluğunda yarım duvarla bölünen oda şeklinde olduğunu bildirdi. Bölmelerin birinde iki, diğerinde ise üç iskelet bulunduğunu ifade eden Aksu, iskeletlerin üstüne ve çevresine yayılmış durumda da 14 pişmiş toprak kap, bir fenike şişesi, bir bronz yonca ağızlı testi, iki bronz kase, bir demir şamdan, üç kremasyon kapı (yakarak gömme) ve 6 gümüş sikke bulunduğunu kaydetti.

Tarihi eserlerin bulunduğu yerden çıkarılarak müzenin restorasyon atölyesine getirildiğini belirten Selahattin Aksu, eserlerin bakım çalışmasının ardından Müzeler Haftası süresince müzede sergileneceğini bildirdi.