BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnşaat kumundan efsanelerin portresi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan ressam kardeşler, Fenerbahçe'nin efsanevi başkan ve futbolcularının portrelerini yaptı.

Abone ol

Portreler, Fenerbahçeliler Günü'nde Şükrü Saraçoğlu stadı, 1907 Tribünü'nde sergilenecek.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulanan ressam Harun Toksoy, ressam kardeşi Serkan Toksoy ile birlikte inşaat kumundan, kuruluşundan günümüze kadar kulüpte oynamış futbolcu ya da görev almış başkanların portrelerini yaptı.

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından ve Devlet Bakanı yapmış Şükrü Saraçoğlu'nun yanı sıra Cemil Turan, Lefter, Aykut Kocaman, Fikret Kırcan portreleri tamamlanırken, Rıdvan Dilmen, Alex, Ziya Şengün, Selçuk Yula gibi futbolcu ve Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz gibi kulüp başkanlarının da
aralarında bulundu toplamda 20 adet portre yapılacak.

Sarı-lacivert renklerin bulunduğu kumlardan yapılan portreler, Fenerbahçeliler Günü'nün kutlanacağı 19 Temmuz'da, Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde sergilenecek.

PORTLER ASIRLARCA RENK ATMIYOR

İnşaat ustasının, mala ile kumu duvara işlemesi gibi kendisinin de, ıspatula ile portreleri MDF üzerine işlediğini anlatan Ressam Harun Toksoy, daha önce de yaptığı birbirinden güzel portrelerle beğeni kazanmıştı.

Portrelerin, belirlenecek ücretle satış imkanı olacağını da belirten Toksoy, 2010 dünya kupasını kazanacak olan ve daha önceki yıllardaki kupaları alan takımların da kadrolarında yer alan futbolcuları, takım renklerinden kumlarla portre yapmak istediğini kaydetti.

Kendisinin Fenerbahçeli olması nedeniyle öncelikle Fenerbahçe Kulübü'nün efsanevi başkan ve futbolcularının portreleri sergilemeyi çok istediğini anlatan Ressam Toksoy, "Kulüple iletişime geçtim ve sonunda efsanevi futbolcu ve başkanlarının resimlerini yapmaya başladım.

Bunları da Şükrü Saraçoğlu stadında sergileyebileceğim için çok mutluyum. Teklif olduğunda, yine inşaat kumundan ve kulübün renklerinde Galatasaray, Bursaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'un efsanevi başkan ve futbolcuların portrelerini de yapabilirim" diye konuştu.

Ressam Harun Toksoy, tabloların asırlarca, solmadığını, renk atmadığını ve eskimediğini söyledi.

Toksoy ayrıca, istenilmesi halinde ise tabloların kulübün müzesinde asırlarca saklanabileceğini de sözlerine ekledi.