BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç Belediyesi araç parkı güçlendi

Bingöl'ün Genç ilçe Belediyesi, satın aldığı bir adet taşıyıcı ve yükleyici kepçe ile hibe edilen çöp kamyonunu araç filosunu ekledi.

Abone ol

Belediye araç parkına yeni katılan araçlar hakkında açıklamalarda bulunan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, hibe edilen çöp aracı ve satın alınan taşıyıcı ve yükleyici kepçenin yanı sıra ihtiyaç duyulan birkaç araç için daha girişimlerini sürdürdüklerini belirtti.

Satın alınan taşıyıcı ve yükleyici kepçenin ilçenin altyapı çalışmalarına büyük katkı sunacağını ve hibe edilen çöp aracının da temiz bir ilçe hedeflerini büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirten Başkan Ariç, ''Bir yıl önce görevini devraldığımda yaptığım incelemeler sonucunda araç parkının adeta hurda yığını haline geldiğini gördüm.

Kısıtlı imkanlarımızla yılda milyonlarla ifade edilecek miktarda tamire para ödendiğini tespit ettik. Bu sorunu çözmek için belediye meclis üyelerinden yetki aldım. Aldığım yetki ile İller Bankası'ndan kredi çekip araç filomuzu yenilemeye karar verdim. Bu kapsamda belediye araç parkımıza geçtiğimiz ay 10 yeni araç kazandırdık.

Bingöl'ün en büyük ilçesi Genç'e hizmet edebilmek için bunlar yeterlimiydi elbette ki hayır. Bizlerde bu yönde yoğun bir çalışma içine girdik. İlk etapta para vermeden araç temini için çalışma başlattık. Bu kapsamda Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bir adet çöp aracı hibe aldık.

Yine her yıl binlerce tl tamir masrafı ödediğimiz ve artık ihtiyaca cevap vermeyen 2000 model kepçe yerinede bir adet 2010 model kepçe satın alarak araç parkımıza kattık.

Hibe yolu ile araç parkımıza kattığımız çöp toplama ve sıkıştırma aracımız temiz bir ilçe hedefimizde bizlere büyük kolaylıklar sağlayacak ve satın aldığımız kazıyıcı ve yükleyici kepçemizde ilçemizin altyapı çalışmalarına büyük katkı sunacak'' dedi

Başkan Ariç, ayrıca geçtiğimiz ihalesini yaptıkları bir adet vidanjörün önümüzdeki günlerde teslim alınacağını ve yine bir adet tam donanımlı itfaiye aracı için de girişimlerini sürdürdüklerini belirtti.