BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karneyi aldılar çöp toplamaya koştular

Şanlıurfa'da maddi durumu yetersiz olan çocuklar, karnelerini alır almaz çöp toplamaya koştular.

Abone ol

Şanlıurfa'da bazı çocuklar karnelerini alıp tatile çıkarken, maddi durumu yetersiz olan çocuklar ise çöp konteynırların da karton topladılar.

90 gün yaz tatilini çöp toplayarak geçirecek olan çocuklar, diğer arkadaşları gibi tatil yapamayacaklar. Çöp toplayan çocuklar, diğer arkadaşları gibi tatil yapmak istediklerini belirterek, "12 yaşındayım 5. sınıfı gidiyorum.

Derslerim çok iyi. 6 kardeşiz. Sabah karnemi aldığım gibi çöp toplamaya geldim. Çünkü maddi durumumuz çok kötü.

Günlük 15 TL kazanıyorum. Kazandığım parayı da hemen anneme götürüyorum. Annem de bize yiyecek alıyor.

Karnelerini alan bazı çocuklar ise 90 günlük yaz tatilini iyi değerlendireceklerini ifade ederken, bazı çocuklar ise babalarının yanında çalışacaklarını söylediler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, Şanlıurfa'da geçim sıkıntısı çeken birçok ailenin olduğunu ifade ederek, "Geçim sıkıntısı dediğimiz çocuklarıyla birlikte çalışmaya giden birçok aile var. Bunları en aza indirmek için çalışıyoruz. Hatta bitirmek için çaba sarf ediyoruz. Kız çocuklarımızın okullaşmasına yönelikte yeni bir kampanya başlatıyoruz. Bütün bunlarla kırsalda ki okul imkanı olmayan çocuklarımızı bir şekilde okula kazandıracağı" diye konuştu.

Veliler ise, 90 günlük yaz tatilinin çocuklar için iyi bir fırsat olduğunu fakat, geçim sıkıntısı çeken ailelerin çocuklarını mecbur çalıştırmaya götürdüklerini ifade etti.