BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  DÜNYA

İngiltere'yi karıştıran röportaj sonrası Kraliyet'ten ilk açıklama

İNGİLTERE'de Prens Harry ve Meghan'ın gündemde bomba etkisi yaratan röportajının ardından Kraliyet, Kraliçe 2. Elizabeth adına açıklama yaptı.

Abone ol

Prens Harry ve Meghan Markle, televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda Kraliyet Ailesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Meghan Markle, oğlu Prens Archie'ye hamileliğinde ve sonrasında zor günler geçirdiğini anlatmıştı.

"Koyu tenli olmasından endişe ettiler"
Markle, Archie'nin daha doğmadan ırkçılığa uğradığını öne sürerek "Kraliyet Ailesi üyeleri Harry'ye, bebeğin koyu tenli olmasından ne kadar endişe ettiklerini söylediler." ifadelerini kullanmıştı.

Kraliyet Ailesi'nin, bu nedenle Archie'ye prens unvanı vermeyi reddettiğini de dile getiren Markle, böylelikle tüm bilinmeyenleri gözler önüne sermiş oldu. Çiftin çok konuşulan bu röportajının ardından ise Buckingham Sarayı'ndan yazılı bir açıklama geldi.

"Ciddiye alınıyor..."
Prens Harry, MeghanMarkle ve oğulları Archie'nin her zaman sevildiği vurgulanan açıklamada, "Tüm aile, son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini öğrendiği için üzülüyor. Özellikle ırkçılıkla ilgili iddialar endişe verici. Ciddiye alınıyor ve aile tarafından özel olarak ele alınacak. Harry, Meghan ve Archie her zaman ailenin çok sevilen mensupları olacak" denildi.

Ayrıca Sussex Düşesi Meghan, "Hayatımı sona erdirmenin herkes için daha iyi olacağını düşünüyordum. Eğer bunu söylemeseydim yapacağımı da biliyordum. Artık daha fazla yaşamak istemiyordum" ifadelerini kullanmıştı.