BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'den Türkiye'ye IŞİD övgüsü

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Başbakan Davutoğlu'nun yabancı cihatçılar konusundaki "mütevazı sözlerine karşın" Türkiye'nin sınırdan geçerek Suriye'ye gitmek isteyenleri durdurmak konusunda "harika bir iş çıkardığını" söyledi.

Abone ol

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "mütevazı sözlerine karşın" Türkiye'nin, sınırdan geçerek Suriye'ye gitmek isteyen yabancı cihatçılar konusunda "harika bir iş çıkardığını" söyledi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'e karşı koalisyona üye 21 ülkenin Londra'da buluşarak Irak ve Suriye'de geniş alanları kontrol altına almış bulunan gruba karşı stratejisinin konuşulduğu toplantını ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hammond ve Irak Başbakanı Haydar el Abadi ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Hammond, Başbakan Davutoğlu'nun bu sabah İngiliz gazetelerinde yer alan bir röportajında sarf ettiği "Suriye sınırını kapatmamız mümkün değil" sözlerini hatırlattı. Independent gazetesi röportajı, yabancı cihatçıların Türkiye'den Suriye'ye geçişi 'durdurulamaz' başlığı ile vermişti.

Hammond yabacncı savaşçıların gruba katılımının önlenmesi hakkında konuşurken şunları söyledi: "Türklerle de çalışıyoruz... Türkiye Başbakanı'nın bu sabahki mütevazı sözlerinine karşın, Türkiye sınırı geçerek Suriye'ye gitmek isteyenleri durdurmak konusunda harika bir iş çıkarıyor" diye konuştu.

Hammond, "Elbette Türkiye Başbakanı kesinlikle haklı, o sınırın doğası gereği yüzde yüz başarı sağlayamazlar, ama çok iyi iş çıkarıyorlar" dedi.