BIST 10.630
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.498,77
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de 6 terör zanlısı hakim karşısında

Terör saldırısı hazırlığında oldukları iddiasıyla Birmingham kentinde geçen hafta tutuklanan altı kişinin yargılanmasına bugün başlanıyor.

Abone ol

İngiltere'de terör faaliyetlerine karıştıkları suçlamasıyla gözaltına alınan altı kişinin bugün hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi.

Birmingham şehrinde yaşayan ve yaşları 25 ile 32 arasında değişen altı kişi, aralarında intihar bombası eyleminin da yer aldığı terör saldırıları için hazırlık yapmakla suçlanıyor.

Zanlılardan dördü terör saldırısı girişiminde bulunmak, ikisi ise saldırılara mali kaynak sağlamakla suçlanıyor.

Söz konusu suçların, geçtiğimiz yılın Aralık ayı ile 19 Eylül 2011 tarihleri arasında işlendiği bildirildi.

İrfan Nasır ve İrfan Halid isimli şüphelilerin saldırı hazırlığı kapsamında Pakistan'a gidip eğitim aldıkları ve saldırı sonrasında internetten yayınlanmak üzere bir video hazırladıkları öğrenildi.

Ashik Ali ismli zanlının ev yapımı bomba ürettiği ve intihar bombacısı olma planlarını çevrelerindekilerle paylaştığı belirtildi.

Rahin Ahmed isimli zanlı ise, terör saldırılarına maddi kaynak sağlamakla suçlanıyor.

Muhammed Rizvan ve Bahadır Ali isimli zanlılarsa, haberdar oldukları terör saldırılarına dair bilgileri gizlemekle itham ediliyorlar.

Şüpheliler geçen hafta West Midland Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Birimi'nce yürütülen operasyonda, Birmingham kentinde ele geçirilmişti.