BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.494,20
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sherlock Holmes'un sırrı ortaya çıkıyor

Dünyaca ünlü roman karakterinin yaratıcısı olan Arthur Conan Doyle'un kayıp romanı 128 yılın ardından bugün piyasaya çıkıyor

Abone ol

128 yıl önce bir postanede taslakları kaybolan ve ardından Sherlock Holmes'un yaratıcısı Arthur Conan Doyle tarafından hatırında kalanlarla tekrar yazılan ve 2004 yılında bir özel koleksiyon'da müzayede sırasında ortaya çıkan yazarın ilk romanı "The Narrative of John Smith" yarın piyasaya çıkıyor.

Habertürk gazetesinin İngiliz Independent'a dayandırdığı haberine göre, kitabı özel kılan ise kısa öykü yazarlığından roman yazarlığına geçen Doyle'un 23 yaşındayken yazdığı bu ilk romanın onun yazarlık serüvenin başlangıcına dair ayrıntılar sunması.

Kitabı basılmadan evvel okuma fırsatı bulanlara göre, Arthur Conan Doyle'un kayıp olan bu ilk romanı onun edebiyatın en popüler karakterlerinden biri olan Sherlock Holmes'u nasıl yarattığını ortaya koyuyor, genç yazarın zihin dünyası hakkında ilginç detaylar sunuyor.

128 YIL SONRA BULUNDU

2004 yılında taslağı özel kitap koleksiyonun bir parçası olarak 2004'teki bir müzayedede ortaya çıktı. British Library tarafından yaklaşık 1 milyon pounda satın alındı. Dört siyah defterden ve 130 sayfadan oluşan çalışmanın kopyaları çıkarıldı dizgiye gönderildi, British Library'de yapılacak bir Conan Doyle sergisi ile aynı zamanda dünya genelinde çıkarılmak üzere.

Akademisyenler bu kitabın onun sonraki çalışmasını anlamaya ışık tuttuğunu söylüyorlar. Kitabın editörlerinden Rachel Foss, "Bu kitap bize bir yazarın yaratıcı zihninin gelişimi hakkında özel bir kavrayış sunuyor" diyor