BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.514,70
HABER /  POLİTİKA

Tehdit iddiasına Demirtaş'tan hodri meydan

KCK'nın BDP'yi tehdit ettiği iddiasını partinin en tepesindeki isim Selahattin Demirtaş sert bir dille yalanladı.

Abone ol

1 Ekim'de açılacak Meclis'e BDP'li vekillerin gitmemesi yönünde KCK'nın tehdit ettiği iddiası gündeme oturdu.  BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan "KCK'dan tehdit almadık, ispat etsinler istifa ederim" açıklaması geldi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuşan Demirtaş, Başbakan'ın "terörle mücadele, siyasetle müzakere" sözlerine de "Başbakan siyasetle mücadele ediyor" diye yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın "siyasetle müzakere" açıklamasını BDP lideri Demirtaş değerlendirdi.

CÜMLE OLUMLU AMA ALTI BOŞ

"Başbakan siyasetle mücadele ediyor" diyen BDP lideri, "Başbakan İmralı ve Kandil ile müzakere, siyaset ile mücadele yürütüyordu. 3 bin 500 siyasetçiyi tutukladılar. Cümle olumlu ama altı boş. Biz müzakereden kaçmayacağız. Ama Başbakan oyalamayı, zaman kazanmayı düşünüyorsa politikası yanlış" ifadesini kullandı.

Demirtaş yeni anayasanın "BDP"siz yapılamayacağını da belirterek, "Biz bunun için seçildik" şeklinde konuştu.

İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM

BDP lideri, Meclis'e gidip gitmeme konusunda verecekleri kararı öncesinde, KCK tarafından "bu şartlarda Meclis'e gidilirse, Kürt halkına ihanettir" ifadesiyle tehdit edildikleri iddialarını da yalanladı. Selahattin Demirtaş "Hükümetten, MHP'den herkesten tehdit aldık, ama KCK'dan tehdit görmedik. Açıklamayı ispat etsinler istifa ederim" ifadesini kullandı.

İHANET VE DÜŞMANA HİZMET

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı imzasıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderilen bir maille istenilen koşullar sağlanmadan Meclis’e gitmenin ‘Kürt halkına ihanet ve düşmana hizmet’ olduğu belirtilerek BDP’li milletvekillerinin TBMM’ye kesinlikle gitmemesi istendiği iddia edilmişti. Söz konusu mail bugün Taraf gazetesinde yer almıştı

SERT VE TEHDİTKAR ÜSLUP

Çok sert ve tehditkar bir üslubun kullanıldığı metinde "Meclis'e gitmeliyiz" sözlerinin düşmana hizmet etmek olduğu iddia edildi. Öcalan'ın durumuna dikkat çekilen açıklamada "askeri ve siyasi operasyonlar olurken, kara harekâtına hazırlık yapılırken Meclis’e gitmek Kürt halkına ihanet etmek ve düşmana hizmet etmektir" ifadelerine yer verildi.

KCK BÖYLE İSTİYOR

KCK açıklamasında BDP'lilere Meclis'e gitmelerini bir dizi şartlara bağladı:

"Öcalan’ın cezaevi koşulları değişmeden, onunla görüşmeler ve müzakereler olmadan, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması konusunda söz alınmadan, Önder Apo’nun imzaladığı protokoller konusunda adım atılmadan, Kürt siyasetçileri bırakılmadan” Meclis’e gitmeyeceğiz ifadelerinde bulunmaları gerekmektedir."