BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İngiltere parlemantosu Trump’ı tartışacak!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren işadamı Donald Trump’ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması için başlatılan kampanyada imza sayısı 200 bini aştı.

Abone ol

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren işadamı Donald Trump’ın “radikal görüşleri nedeniyle İngiltere’ye girişinin yasaklanması” yönünde başlatılan imza kampanyası 200 bin’den fazla destekçi buldu. İmza kampanyasının gördüğü bu büyük destek, konunun parlamentoda tartışılmasını zorunlu hale getirdi.

Birleşik Krallık yasaları gereği 100 bin’den fazla destekçi toplayan her kampanya parlamentoda otomatik olarak tartışılıyor.

Trump'ın ülkeye girişini engelleme hakkına sahip olduğunun altını çizen uzmanlar, konunun parlamentoya taşınmasının ardından Trump’ın ülkeye girişinin yasaklanmasının ihtimal dahilinde olduğunu söylüyor.

İçişleri Bakanı Theresa May’in geçmişte radikal, ayrılıkçı ve nefret içeren görüşlere sahip olduğuna karar verilen yüzlerce kişinin ülkeye girişini yasakladığı biliniyor.

“VARSAYIMA DAYALI” 

İngiltere Başbakanlık Ofisi imza kampanyasının parlamentoda tartışılmasını mümkün kılacak destekçi sayısına ulaşmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, milyarder işadamının Birleşik Krallık’ı ziyaret etmek gibi bir planından haberdar olmadıklarını ve bu nedenle “ülkeye girişini yasaklamakla ilgili tüm tartışmaların varsayıma dayalı olduğunu” söyledi.