BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Davutoğlu'ndan olay Rusya açıklaması

RUSYA ile Türkiye arasındaki kriz hakkında açıklama yapan Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'de etnik temizlik yaptığını söyledi. İşte Davutoğlu'nun flaş açıklamaları...

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı basın mensuplarına konuştu.

Rusya'nın Suriye operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan Davutoğlu, "Rusya, Türkmen ve Sünni nüfusa Lazkiye'yi terk ettirerek kendine güvenli bölge yaratmaya, Rusya ve Suriye'nin üslerini korumaya çalışıyor. Rusya Suriye'nin Lazkiye bölgesinde "etnik temizlik" yapmaya çalışıyor.

Rusya, Suriye'de Azaz civarını bombalayarak ılımlı muhaliflerin ikmal hatlarını kesmeye çalışıyor, bu durum DAEŞ’e yarıyor." dedi.

"RUSYA İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Rusya uçağının düşürülmesi hakkında Davutoğlu, "Rus uçağının düşürülmesinin ardından benzer olayların önlenmesi için Rusya ile çalışmaya hazırız." ifadesini kullandı.

MUSUL'A TÜRK ASKERİNİN GÖNDERİLMESİ

İslam devleti ile mücadelede ABD ile koordinasyon daha iyi hale geldi." diyen Davutoğlu, Musul'a Türk askerinin gönderilmesini ilişkin, "Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine konuşlandırılması saldırganlık değil dayanışma eylemidir. DAEŞ’ten Türk askeri eğitmenlerine yönelik tehditlerin artmasının ardından Türk askeri Kuzey Irak'a gönderildi." dedi.

"SON DERECE İYİMSERİM"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği hakkında Davutoğlu, "AB ile ilişkilerde başlayan yeni dönem hakkında son derece iyimserim. AB ile geri kabul anlaşması ve Türk vatandaşları için vize kurallarında gevşeme süreci 6-9 ay içinde tamamlanacak." dedi.