BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  DÜNYA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan şok açıklama aşı hiçbir zaman bulunamayabilir

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs aşısının hiçbir zaman bulunamayabileceğini belirtti. Büyük dalgalar halinde gelebilecek salgın hakkında uyardı.

Abone ol

İngiltere'den kritik koronavirüs açıklaması geldi. Aşının hiç bir zaman bulunamayabileceğini belirten Johnson, salgının büyük dalgalar halinde gelebileceği yönünde halkı uyardı. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüsle ilgili bugün yayınladığı 50 sayfalık raporda, aşının bulunamama olasılığı olduğunu belirtti. 

Johnson aşı için “Bir atılım umuyoruz, ama umut bir plan değildir. Aşı veya tedavi bir yıldan uzun sürebilir. Gerçekten de en kötü senaryoda aşıyı hiçbir zaman bulamayabiliriz” ifadelerini kullandı.

"Bu kısa süreli bir kriz değil"

Koroanvirüs salgını tedbirleriyle uzun vadede yaşamak zorunda kalınacağını ifade eden Johnson, “Bu kısa süreli bir kriz değil. Kovid-19 periyodik salgınlara neden olması muhtemel” dedi. Başbakan yakın gelecekte büyük salgın dalgalar olabileceğini belirtirken virüsün insan hayatında uzun süre kalabileceğini ifade etti.

"İki umut vaat eden aşı programı"

Uzun vadeli çözümün aşı veya ilaç tedavisi olduğunu ifade eden Johnson, “Bu nedenle, Oxford Üniversitesi ve Imperial College tarafından dünyanın en umut verici aşı geliştirme programlarından ikisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.   

İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 32 bini aştı

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 210 artarak 32 bin 65'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yayımlanan verilere göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 210 kişi daha ölürken, toplam sayı 32 bin 65'e çıktı.

Son bir günde yapılan 100 bin 490 testle, toplam test sayısı mükerrerler dahil 1 milyon 921 bin 770’e, test edilen kişi sayısı da 1 milyon 400 bin 107’ye yükseldi.

Ülkede 3 bin 877 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 223 bin 60'a ulaştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Adıyaman'da 126 yaşında olan Ayşe Nine uzun yaşamın sırrını anlattı
Foto Galeri Adıyaman'da 126 yaşında olan Ayşe Nine uzun yaşamın sırrını anlattı Galeriye Gözat