BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

ingiltere, AB Temsilcimizin eşine vize vermedi

İngiltere'nin Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp'in eşi Gamze Kuneralp'e İngiltere vizesi vermediği ortaya çıktı.

Abone ol

Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp'in eşi Gamze Kuneralp'e İngiltere vizesi vermediği ortaya çıktı. Olayı köşesinde anlatan Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, Britanya'nın Brüksel elçiliğinin Konuralp'e, eşinin Paris'e gidip "biyometrik" bilgi vermeksizin vize almasının mümkün olmadığını söylediğini yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Euobserver'e konuşan Kuneralp'in "AB, Türkiye üzerindeki etki gücünü kaybetti" açıklaması tepki çekmiş, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin "Türkiye'nin zorlu bir aşamaya gelen müzakerelerde belirgin ilerleme sağlamasının taahhütlerinin ve kriterlerin gereklerini yerine getirmekten geçiyor" şeklinde açıklama yapmasına neden olmuştu. Alpay'ın "Britanya, Büyükelçi Kuneralp'in eşine vize vermedi" başlığı ile yayımlanan bugünkü yazısı şöyle:

"AB üyelerinin, ülkelerini ziyaret etmek isteyen Türkiye yurttaşlarına vize sürecinde çıkardıkları güçlükler ve yaptıkları eziyet, akıl ve mantık sınırlarını aşıp skandal boyutuna varmış bulunuyor. Bunun en çarpıcı örneği hakkında geçen hafta Brüksel'de, AB nezdinde daimi temsilcimiz Büyükelçi Selim Kuneralp'i ziyaretim sırasında bilgi sahibi oldum. İnanılması güç olay şu: Kuneralp, kuzeni Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile aile köklerinin bulunduğu Ankara'nın Kalfat kasabası belediye başkanı arasında 4 Mayıs'ta gerçekleşecek buluşmaya davetlidir. Brüksel'de Britanya'nın geçen aralık ayından beri vize veren bir temsilciliği kalmadığı için Büyükelçi ile eşi Gamze Kuneralp, Paris'teki Britanya Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunurlar. Kuneralp başvuruya, Britanya'ya resmi amaçla gideceğini, eşinin de kendisiyle geleceğini belirten bir mektubu da ekler.

Yanıt ne olur biliyor musunuz? Gamze Kuneralp'in vize başvurusu, şahsen başvurmak zorunda olduğu, üstelik kendisine resmî vize verilemeyeceği gerekçesiyle derhal reddedilir ve pasaportu postayla iade olunur. Büyükelçi'nin pasaportu ise, on gün bekletildikten sonra, sadece 6 ay süreli bir vizeyle geri gelir."