BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL

Eski Fransız bakana 'cinsel tecavüz' suçlaması

Fransa hükümetinin eski bakanlarından Georges Tron, Draveil belediyesindeki iki kadın görevliye 'cinsel tecavüzde bulunmakla' suçlandı. Tron ise, suçlamaları reddediyor.

Abone ol

Fransa hükümetinin eski bakanlarından Georges Tron, "cinsel tecavüz ve cinsel saldırı"da bulunmakla suçlandı.

İki gündür savcılarca sorguya çekilmekte olan Tron, başkanlık yaptığı Draveil belediyesinde kendisiyle çalışan bazı kadınlara saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Söz konusu kadınların ikisi Georges Tron'dan şikayetçi olurken, üçüncü kadın tanık olarak soruşturmaya katıldı, ancak şikayetçi olmadı.

George Tron'a suçlama getiren kadınlar, eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın New York'da tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanması olayından yüreklenerek ortaya çıktıklarını söylüyorlar.

53 yaşındaki eski bakan, kefaletle serbest bırakıldı.

Tron'un, Draveil belediyesindeki kültürel işler yardımcısı Brigitte Gruel de, cinsel tecavüz ve saldırı suçlamasıyla soruşturma altına alındı ve koşullu olarak tahliye edildi.

Fransız yasalarında bu, resmen suçlanma yolunda ilk adım sayılıyor.

Georges Tron suçlu bulunursa 20 yıla kadar varan hapse mahkum ediliebilir.

Savcı Marie-Suzanne Le Queau, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği demeçte, Tron'un, mağdurlarla, kendi rızalarıyla olan ilişkiler de dahil, cinsel nitelikli herhangi bir ilişkiye girmediğini savunduğunu açıkladı.

Bununla birlikte savcı, iki davacının ifadelerinin "tutarlı olduğunu ve bazı noktalarda dış unsurlarla desteklendiğini" söyledi.

Tron'dan şikayetçi olan kadınlar, eski bakanın kendilerini ayak masajı yapmaya zorladığını, daha sonra bu işin zorla cinsel ilişkiye dönüştürüldüğünü savunuyorlar.

Hakkındaki iddiaların ortaya atılması üzerine geçen ay Amme Hizmeti bakanlığından istifa eden Tron, Draveil belediye başkanlığı görevini sürdürüyor.