BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İngiliz vekilin Türkiye korkusu!

İn­gil­te­re­’ye res­mi bir zi­ya­ret­te bu­lu­nan mil­let­ve­kil­le­rin­den olu­şan bir he­yet, İn­gi­liz par­la­men­ter­le­rin kay­gı­sı­na ta­nık ol­du.

Abone ol

İn­gil­te­re­’ye res­mi bir zi­ya­ret­te bu­lu­nan TBMM Dışiş­le­ri Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Vol­kan Boz­kır ve millet­ve­kil­le­rin­den olu­şan bir he­yet, İn­gi­liz parlamen­ter­le­rin kay­gı­sı­na ta­nık ol­du.

Vol­kan Bozkır, AK­P’­li ve­kil Meh­met Muş ve CHP’­li ve­kil Oktay Ek­şi, İn­gi­liz Par­la­men­to­su Lord­lar Ka­ma­ra­sı Baş­ka­nı Ba­ro­nes Frances D’­So­uza, Dış İliş­ki­ler sorum­lu­su Wal­la­ce, Avam Kama­ra­sı baş­kan yardım­cı­la­rı Lind­say Hoy­le ve Ni­gel Evans ile görüş­tü.

Tür­ki­ye-İn­gil­te­re Dost­luk Gru­bu üye­si de olan Lord un­van­lı bir İn­gi­liz par­la­men­ter, Meh­met Mu­ş’­a “Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Tür­ki­ye­’yi la­ik re­jim­den İslam­cı dev­le­te sü­rük­le­di­ği yo­lun­da kuş­ku duyuyoru­m” de­di.

Meh­met Muş ise, “Böy­le bir gi­diş söz ko­nu­su de­ği­l” ce­va­bı­nı ver­di. Ok­tay Ek­şi ise, “Ben si­zin endişeleri­ni­ze ve göz­lem­le­ri­ni­ze ka­tı­lı­yo­ru­m” de­di. İn­gi­liz pa­la­men­ter de “İstanbu­l’­a her ge­li­şim­de iç­ki içi­le­bi­len yer sa­yı­sı­nın hız­la azal­dı­ğı­nı gö­rü­yo­ru­m” açık­la­ma­sı yap­tı.