BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
HABER /  GÜNCEL

İngiliz uçakları Misrata'da askeri hedefleri vurdu

Libya'daki operasyonlarına katılan uçakların saldırısında, altışar tank ve zırhlı aracın imha edildiği açıklandı.

Abone ol

Libya'daki operasyonlara katılan İngiliz savaş uçakları Misrata kenti yakınlarındaki askeri hedeflere hava saldırısı düzenledi.

NATO yetkilileri, önceliklerinin Misrata'da yaşayan sivillerin korunması olduğunu söylüyor

İngiliz yetkililer, Misrata ve Sirte kentleri yakınlarında hükümet güçlerine ait altı tank ile altı zırhlı aracın imha edildiğini söyledi.

NATO yetkilileri de, Libyalı isyancıların sert eleştirileri sonrası, ülkenin en büyük üçüncü kenti Misrata'da sivillerin korunması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirtti.

Libyalı isyancı güçlerin komutanı Abdülfettah Yunus dün NATO'yu, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler Misrata'da sivilleri öldürürken eli kolu bağlı durmakla suçlamıştı.

Abdülfettah Yunus, NATO'nun harekete geçmemesi halinde, Misratalıların tamamen yok olacaklarını söylemişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppé de, isyancıların kontrolündeki Misrata kentinde yaşananların "savunulacak tarafı olmadığını" belirtmişti.

Kaddafi hakkında tutuklama emri çıkarılabilir

Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Luis Moreno Ocampo'nun Libya lideri Albay Muammer Kaddafi ile onun oğulları ve yardımcıları hakkında tutuklama emri çıkarması bekleniyor.

Luis Moreno Ocampo, Libya hükümetinin ülkede isyanın patlak vermesi öncesi de göstericilere karşı güç kullanmayı planladığını açıkladı.

Ocampo, Libya hükümetinin, Tunus'ta rejimin devrilmesine yol açan gösteriler sonrası bu yönde planlar hazırladığını söyledi.