BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Düşen helikopterden ilk görüntüler

İstanbul’dan Ankara’ya giderken İznik Gölü yakınlarında Sölöz Dağı’na düşen helikopterde korkulan oldu ve...

Abone ol

CİNER Hava Taşımacılık A.Ş.’ye ait ’TTC-HET’ kuyruk tescilli helikopter bu sabah İstanbul’dan Ankara’ya giderken İznik Gölü yakınlarında Sölöz Dağı’na düştü. İlk bilgilere göre helikopterdeki 3 kişilik uçuş ekibinden pilotlar İsa Işık yaralandı ve Ahmet Deniz hayatını kaybetti, teknisyen Hacı Ahmet Akça ise, yara almadan kurtuldu.


İstanbul -Yenişehir- Ankara rotasını izlemek üzere saat 10.10'da Atatürk Havalimanı Batı 4 Genel Havacılık Apronu'ndan yolcusuz havalanan Eurocopter EC155 tipi 8 koltuklu VİP helikopter saat 10.40'da İznik semalarına geldi. 3 kişilik uçuş ekibinden pilotlar İsa Işık ve Ahmet Deniz teknisyen Hacı Ahmet Akça'nın bulunduğu helikopter, havanın yağışlı ve sisli olduğu bölgede henüz bilinmeyen nedenle irtifa kaybederek, İznik Gölü'nün güneybatısındaki Sölöz Beldesi Bayırköyü yakınlarına düştü.

Kazanın hemen ardından helikopterle irtibatın kesilmesiyle birlikte Bandırma 6.ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait AS532 Cougar tipi askeri arama- kurtarma helikopteri bölgeye sevk edildi. Bursa'ya, Orhangazi İlçesi'ne bağlı Sölöz beldesi yakınlarına helikopterin düştüğü ihbarı ulaşır ulaşmaz, bölgeye sivil savunma ve sağlık görevlilerinden oluşan ekipler sevk edildi.

ENKAZA GÜÇLÜKLE ULAŞILDI

Arama kurtarma ekiplerinin yanı Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da kaza yerine gitti. Yaralılardan birinin 112 Acil Servisi araması üzerine Jandarma ekipleri tarafından da helikopter görevlisi ile bağlantı kuruldu. Arama çalışmaları da onun verdiği bilgiler doğrultusunda yönlendirildi. Jandarmanın görüştüğü yaralılardan birinin 'İznik Gölü'nü görüyorum. 70 derece eğimli bir yerdeyiz. Hafif sis var' demesi üzerine arama ekipleri tarif doğrultusunda yönlendirildi.

Güçlükle yürütülen çalışmalar sonucu helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterin için de bir görevlinin öldüğü, birinin yaralandığı bir kişinin de yara almadan kurtulduğu belirlendi. Yaralılar Helikopterle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 


Bursa Valisi Şahabettin Harput kazayla ilgili yaptığı açıklamada, Ciner Grubu'na ait olduğu tespit edilen bir helikopterin düştüğü haberinin Bursa?nın Fetih Şenlikleri sırasında kendisine ulaştırıldığını söyledi.


Helikopterin düştüğü tahmin edilen yere jandarma ekipleri, aynı zamanda jandarma helikopteri bir taraftan sivil savunma arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin gönderildiğini belirten Vali Harput, "Bir yaralının telefon irtibatı ile olay hakkında bilgi verdiğini biliyoruz. Aldığımız yeni bir habere göre jandarma bölge komutanlığına bağlı Balıkesir'den kaldırılan ikinci bir helikopter, olay yerine intikal etti. Maalesef üç kişiden biri hayatını kaybetti. Bir kişinin yaralı olduğu bir kişinin de sağlığı iyi. Helikoptere bindirilerek en yakın sağlık kuruluşuna intikal ettirilecek. Kaza sebebi hakkında henüz bilgi yok. Kimlikler sonra açıklanacak" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN