BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnterneti en çok bu yüzden kullanıyoruz

TTNET Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen iletişiminde en çok kullanılan internetin kullanım alanı ile ilgili açıklamalar yaptı

Abone ol

TTNET Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen, Türkiye'de internetin en çok iletişim maksatlı kullanıldığını belirtti.

Televizyon yayıncılığına yenilik kazandıran Tivibu'nun hizmetini tanıtmak üzere Adana'ya gelen Şahin Şen, düzenlediği basın toplantısında ilginç istatistiklere de yer verdi. Türkiye'nin 3 saat 53 dakika günlük TV izleme rakamlarıyla Avrupa'da en ön sıralarda yer aldığına dikkat çeken Şen, haftalık ortalama internet kullanımının ise 10 saat civarında olduğunu söyledi. Avrupa'daki haftalık internet kullanımının ortalama 12 saat civarında olduğunu kaydeden Şen, "Fakat Avrupa'da bilgilenme ve araştırma amaçlı kullanılıyor. Biz de ise en çok chat yapmak, yazılı mesajlaşmak ve sosyal paylaşım ağlarını kullanmak için internetten yararlanıyor" şeklinde konuştu.

Adana'nın, internetin sınırsız evreninden yararlanan şehirlerden biri olduğunu ifade eden Şen, şunları söyledi: "Adana'nın yüzde 24'ü ADSL bağlantısına sahip. Adana'da yaklaşık 105 bin ADSL abonesi bulunuyor ve Adanalı kullanıcılar ayda ortalama 15,9 GB veri transferi yapıyor. Türkiye ortalamasına baktığımızda bu oranın ortalama 13,17 olduğunu görüyoruz. Bu veriler son 1 yıla ait veri olmakla birlikte, Adana'nın Türkiye ortalaması üzerinde veri transferi yaptığı göze çarpıyor. Adanalıların interneti severek kullandığı bir gerçek. Akdeniz Bölgesi'nde de internet kullanım alışkanlıkları Türkiye ile paralellik gösteriyor. Akdeniz Bölgemizde internet en çok siteleri gezme, yazılı mesajlaşma, sohbet etme, e-posta kontrolü amaçlı kullanılıyor. Akdeniz Bölgesi'nde 7 yaş üstü nüfusun yüzde 41,6'sı internet kullanıcısı."

Televizyon izleme alışkanlıklarına yeni bir boyut getirdiklerini belirten Şen, sözlerine şöyle devam etti: "TV izleme alışkanlıklarını değiştiren yeni dönem TV platformumuz Tivibu ile artık dünya standartlarında TV izleme deneyimi yaşatıyoruz. Dünyada 'Üçlü Oyun' olarak tanımlanan, televizyon, telefon ve interneti gibi iletişimin üç ana unsurunu bir arada ve tek faturada birleştirme dönemini başlattık. Bu üç iletişim aracından sınırsız faydalanmak için kullanıcılar 99 lira sabit fatura ödeyecekler."