BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

İngiliz turistin tecavüz komplosu

İngiliz dergisinin haberi komplo mu? İngiliz turist kızlara tecavüz ettiği ileri sürülen Türk aşçının anlattıkları şaşırtıcıydı.

Abone ol

Marmaris'e gelen İngiliz turist Sally, Türk aşçı Hamza ile 8 yıl birlikte oldu. Sally iki çocuğunu İngiltere'de doğurdu.. Araları bozulunca Sally, İngiltere'de arkadaşlarıyla bir olup dergi aracılığıyla komplo kurdu

İngiliz dergisi Take a Break tarafından gündeme getirilen, Muğla'nın Marmaris ilçesinde 1 yıl önce 4 turiste tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 8 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Türk aşçı, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü. 

 TÜRKİYE'DEN NELER İSTEDİLER?
 İngiliz Take A Braek’ dergisinde ‘motosikletli tecavüz zanlısı’ olarak İngiliz kadınların korkulu rüyası olarak gösterildi. Dergi, Başbakan Erdoğan’a hitaben yayınladığı 4 maddelik dilekçe şöyleydi:

İşte 4 madde

1. Kadınlar, erkeklerle eşit muamele görmeli. Erkeklerin seks objesi olmamalı.
2. Tecavüz ve cinsel saldırı şikâyetlerine duyarlılık gösterilmeli.
3. Kadınların mülkiyeti, hırsızlardan, dolandırıcılardan ve özellikle Türk sevgililerden korunmalı.
4. Genelde polis ve resmi makamlar, İngiliz kadınlardan gelen şikâyetleri anlayışla dinlemeye istekli olmalı.

Osmaniye'de yaşayan ve geçen yıl 3 İngiliz ve 1 Finlandiyalı turiste eğlence yerlerinden konakladıkları otele götürme bahanesiyle kandırarak tecavüz ettiği iddia edilen Türk aşçı Hamza K. (37), yaptığı açıklamada, iddialarda bulunan kişileri tanımadığını ve birlikte olmadığını söyledi.

KURSTA TANIŞMIŞLAR

Hamza K, Osmaniye'de evli ve 4 çocuk babasıyken gittiği Muğla'nın Marmaris ilçesindeki turistik bir restoranda aşçı olarak çalışmaya başladığını, kursa giderek yabancı dil öğrendiğini, bu sırada tanıştığı İngiliz Sally Gormley ile birlikte olduğunu, ardından eşinden ayrıldığını ifade etti.

8 YILLIK BERABERLİK

Yaklaşık 8 yıl birlikte yaşadığı Sally Gormley'den Alena (7) ve Cetrin (4) isimli çocukları olduğunu belirten Hamza K, şunları söyledi:

İNGİLTERE'YE ÇAĞIRDI

''Sally Gormley, çocuklarımızı İngiltere'de doğurdu ve ikisine de rızamı alarak benim soyadımı verdi. Pasaportlarında benim soyadım yazar. Hiç İngiltere'ye gitmedim, gitmek de istemedim ama çocuklarım geldi. Sally benim de Londra'ya gelmem konusunda ısrar ediyordu. Ancak ben Türkiye'de kalmak istedim. Bu konuda anlaşamıyorduk. İngiltere'deki dergiyle bana komplo kurdular. Tecavüz iddialarının hepsi yalan.''

HABERDEN SONRA SAPIK MUAMELESİ GÖRÜYORUM

İngiltere'deki dergide çıkan haber sonrasında çok sayıda İngiliz kadının kendisini aradığını ve bu kişilerin kendisini jigolo olarak gördüğünü, taciz edildiğini öne süren Hamza K, tecavüz olayına isminin karışmasından sonra işsiz kaldığını, hakkında dergi ve gazetelerde çıkan haberlerin ardından Türkiye'de adeta sapık muamelesiyle karşılaştığını ifade etti. Hiçbir firmanın kendisini işe almadığını belirten Hamza K, ''Asıl mağdur olan benim'' dedi.

Hamza K, geçen yıl Temmuz ayında, 3 İngiliz ve 1 Finlandiyalı turiste tecavüzle suçlanmış, 8 ay Muğla'da cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.