BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
HABER /  POLİTİKA

DSP Ecevit ve Sarıgüle set çekti

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Sarıgül'ün ve Rahşan Ecevit'in kuracağı parti hakkında değerlendirme yaptı.

Abone ol

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, yeni parti kurma çalışmaları yapan Rahşan Ecevit'e destek veren DSP'li vekil bulunmadığını söyledi.

Erçelebi, Mustafa Sarıgül hareketine katılacağı öne sürülen eski genel başkanları Zeki Sezer'in ise 'Demokratik solcu olarak doğdum' sözlerini hatırlatarak, onunda başka bir partide yer alacağını düşünmediklerini kaydetti
Çankaya Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik açılış törenine katılan Erçelebi, Cihan Haber Ajansı muhabirine Rahşan Ecevit ve Mustafa Sarıgül'ün yeni parti kurma çalışmalarını değerlendirdi.

Erçelebi, rahmetli Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in yeni parti çalışmalarına bazı DSP'lilerin de destek verdiği yönündeki haberleri söylentiden ibaret olarak gördüklerini belirtti.

Erçelebi, "Şu anda Rahşan hanımın parti çalışmalarına doğrudan katkı sağlayan hiçbir milletvekili arkadaşımız yok. Zaten ilgili arkadaşlar açıklama yaptı. Biz Rahşan hanımın parti kuracağına inanmıyoruz. Ancak herhalde toplumsal bir çalışma olarak görüyoruz." dedi.

Erçelebi, DSP eski genel Başkanı Zeki Sezer'in Sarıgül'ün partisine katılacağı şeklindeki iddiaları da cevapladı.

Erçelebi, Sarıgül'ün toplantısını izlediklerini ifade ederek, "Orada kimler var, kimler yok söylenmedi. Sayın Sezer, 'demokratik solcu olarak doğdum öyle kalacağım' dedi. Biz onun da başka bir partide yer alacağını düşünmüyoruz. DSP, son kurultayından sonra zinde bir şekilde yeni katılımlarla tüm Türkiye'de büyüyor. Bu siyasi oluşumların Demokratik Sol Parti ile ilişkisinin olmadığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.