BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  SPOR

Volkan temkinli ama kararlı

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, UEFA Avrupa Ligi'nde bulundukları H grubundan çıkacaklarını iddia etti.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda bulunan Fenerbahçe, Moldova'nın FC Sheriff takımıyla yapacakları ikinci maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaleci Volkan, 1 Ekim Perşembe günü deplasmanda Sheriff takımıyla yapacakları maçla ilgili olarak, takımda sakat futbolcuların olduğunu dile getirerek, "Sakat arkadaşlarımızın yerlerine oynayacak futbolcular, o arkadaşların yerlerini dolduracaktır. Avrupa Ligi'ne kötü başladık. Ama Fenerbahçe bu gruptan çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlk maç kötü bir sonuçtu; ama inşallah Sheriff maçıyla beraber orada güzel bir seriye başlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde de kendimizden söz ettirmek istiyoruz." dedi.

Galatasaray'ın 2 puan kaybederek liderliğıi ele geçirdiklerini kaydeden Volkan, "Her zaman söylüyorum bizi rakiplerimiz ilgilendirmiyor. Bizim yaptıklarımız önemli. Sadece Galatasaray maçına kadar değil; sezon sonuna kadar kazanabileceğimiz bütün maçları kazanmak istiyoruz. Hedefler büyük, şampiyon olmak istiyoruz. Bu sezon, bütün camianın, taraftarların, futbolcuların, teknikheyetin beklentisi bu." diye konuştu.

Sürekli kazanmalarının motivasyonlarını artırdığını da dile getiren Volkan, "7 haftadır galip geliyoruz, bu güzel seriyi inşallah önümüzdeki haftalarda da sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

"DAUM'LA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK"

"Sezon başında geçmişten gelen bir Daum'la aranızda sıkıntı varmış gibi haberler yapıldı." şeklindeki bir hatırlatma üzerine Volkan, "Daum ile aramda hiçbir şekilde sorun olmadı. Belki basın farklı yansıtmak veya büyütmek istedi. Geçmişte yaşananlar geçmişte kalmıştır. Tabii ki geçmişime bakıyorum; ama her zaman önüme bakan biriyim. Bundan sonra hep öyle olacaktır. Şu an işimi en iyi şekilde yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim." yorumunda bulundu.
Volkan, Fenerbahçe'yle olan sözleşmesinin transferin son günlerinde gerçekleşmesiyle ilgili olarak da "Takımdan ayrılacağımı hiç bir zaman düşünmedim. Düşünseydim farklı hareket ederdim. Onun için son ana kadar da bekledim, kulübümle yenilemek için. Neticesinde de hayırlısı oldu." şeklinde konuştu.

"DAUM AVANTAJDIR"

"Sezona Daum ile başlamasaydınız 7'de 7 gelirmiy di?" şeklindeki bir soruyu da yanıtlayan Volkan, "Onu kimse bilemez. Ama tabiiki neticede Daum, Türkiye'yi çok iyi tanıyan bir insan. Onun olması bizim için daha fazla bir avantaj getiriyor diye düşünüyorum. Türk yemeklerini bile bilen birisi. Örf ve adetleri bilen birisi. İstiklal Marşın'ı söyleyebilen birisi. Gelmesi avantajdır diye düşünüyorum."

Galatasaray'ın Türkcell Süper Lig'de favori olarak gösterilmesine de değinen başarılı kaleci, "Galatasaray düne kadar hep farklı kazandığı için; bizim maçlarımızın da 1'er farklı skorla bittiği için onlar avantajlı gibi gösterilebilir. Ama lig çok uzun bir maraton. Neyin ne olacağı belli olmaz. İlerleyen haftalarda yine puan kayıpları olacaktır. Sonuçta 34 haftanın en üst sırasındaki şampiyon olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"ARKADAŞLARIMIZ İYİ ÇALIŞIYOR"

Volkan, geçen yıl bu zamanlar 4 mağlubiyet alındığının hatırlatılması üzerine sözlerini şöyle tamamladı: "'Nasıl başlarsanız öyle gider' diye bir laf vardır. Geçen yıl kötü başladık. Bu yıl iyi gidiyoruz, her hafta kazandıkça bu bize ayrı bir güven ve motive kazandırıyor. İnşallah hep böyle kazanarak devam ederiz. Takım olarak her maçı kazanacağımızı biliyoruz. 90 dakikalarda golleri bulmaya başladık, oyundan kopmuyoruz, mücadele eden diri bir takımımız var. Bu da tabii ki yapılan idmanlara dayanıyor. Arkadaşlarımızın bugün de pestilleri çıktı. Arkadaşlarımız iyi çalışıyor."