BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İngiliz doğal doğum uzmanından kurs

Marmaris’te hamilelere yönelik hizmet veren Ametist Hamile Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Aktif Doğum eğitimlerinin ikincisi düzenlendi.

Abone ol

Geçen sene eğitim almak için aynı kursa katılan İngiliz doğal doğum uzmanı Janeth Balascas tarafından verilen bu yılki eğitime 40 kişi katıldı.

Hamile eğitim merkezi sahibi Kadın Doğum Uzmanı Hakan Çoker düzenlenen basın toplantısında “Geçen sene başlattığımız hamile eğitimlerine bu yılda devam ediyoruz. Geçen yılki eğitimimize öğrenci olarak katılan Janeth Balascas’a bir sonraki sene aktif doğum kursunu Marmaris’te yapıp yapamayacağını sormuştuk.

Oda bunu seve seve kabul etmişti. Bu çerçevede bugün burada eğitime başladık. Bugünkü eğitimimize Türkiye’nin dört bir yanından ebe, hemşire, doğum uzmanı, yoga eğitmenleri ve doktorlardan oluşan 40 kişilik bir grup katıldı. Bu 40 kişilik grup aktif doğumu öğrenmeye ve bağlı bulundukları kurumlarda öğretmeye geldiler” dedi.

Eğitime verilen arada bir basın açıklaması yapan Janeth Balascas “ Aktif doğum kadınların sezgisel olarak bedenlerinden gelen doğum bilgeliğini kullanmalarına yönelik bir yöntemdir. Bugün ki medikal durumun tersine kadının sırt üstü yatarak doğum yapmasına değil, kalmasına hareket ermesine ve sezgilerini kullanarak doğum yapmasına izin verir. Bizim bu yöntemi kullanmaktaki amacımız çok daha fazla sayıda kadının doğal olarak doğum yapmasını sağlamaktır. Kadın bedeni doğum için mükemmel bir şekilde tasarlanmıştır” dedi.

Balascas, çoğu kadının normal doğum yapabilecek durumda olduğunu belirterek “Kimi zaman tıbbi müdahale gereksese de çoğunlukla hiçbir müdahale yapmadan doğum yapılabilir. Bütün memelilerde olduğu gibi kadınların da doğal doğum mekanizması çok gelişmiştir. Düşük riski olmayan her kadın kendi başına doğum yapabilir” diye konuştu.