BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

İnatçı Türk Mısır'ı terk etmiyor!

Mısır'da çıkan isyanları gözmezden gelerek oradan ayrılmayan Metehan Boztepe bakın bunu nasıl değerlendiriyor?

Abone ol

Halkın Hüsnü Mübarek yönetimine karşı ayaklandığı, milyonlarca kişinin bir araya gelerek gösteri yaptığı, kaos ortamının yaşandığı, yabancıların ülkeyi terk ettiği Mısır'da, İzmirli işadamı 55 yaşındaki Metehan Boztepe, buradaki tekstil fabrikasının başına bekliyor.

İzmir Karşıyakalı işadamı Metehan Boztepe, 4 yıl önce Mısır'ın başkenti Kahire'de bir tekstil fabrikası kurdu. Yanında 200 işçi çalıştıran Boztepe, halkın Hüsnü Mübarek yönetimine karşı ayaklandığı, yağmalamaların, kaos ortamının yaşandığı ülkede, işçilerinin de protestolara katılıp işe gelmelelerine rağmen, tüm birikimini yatırdığı fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Olaylar öncesi kendisini ziyarete giden ve şimdi yanında olan eşi 50 yaşındaki Suhendan Boztepe ile birlikte fabrikasını, olası yağmalama girişimlerine karşı korumaya başladı.

KIZLARI ÇAĞIRDI AMA GELMEDİLER

Çiftin İzmir'de yaşayan kızları 27 yaşındaki Deniz Boztepe ve 22 yaşındaki Pınar Boztepe ise babası ve annesinden ülkeye dönmelerini istedi. Kızlarına kendilerini merak etmemelerini söyleyen Metehan Boztepe, fabrikasının başında kalmak zorunda olduğunu belirtti. Babası ve annesi ile en son geçen pazartesi günü telefonla konuştuklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirten Deniz Boztepe şunları anlattı:

"Babam ülke genelinde milyonlarca kişinin katıldığı büyük eylem nedeniyle iletişim ve bilgasayar ağlarının birkaç gün boyunca kapanacağını söyledi. Fabrikada çalışan Mısırlı işçiler de isyana katıldığından işyerinde sadece annem ve babam kalıyor. Ülkede yağmaların devam ettiği, binaların ateşe verildiği bir ortamda annemle birlikte fabrikasını koruyor. Şu anda babamla iliteşimimiz kesildi, onu çok merak ediyoruz."