BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.447,52
HABER /  DÜNYA

Yemen lideri de dayamadı

Mısır ve Tunus'taki halk devrimi domino etkisi yaptı. Bir haber de Yemen'den geldi.

Abone ol

Yemen'in görev süresi 2013 yılında dolacak olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, bu tarihten sonra devlet başkanlığına aday olmayacağını söyledi. 

Yemen'de 30 yıldır devlet başkanı olan Salih, Tunus'ta Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin devrilmesine yol açan ve Mısır'da Hüsnü Mübarek'in istifası için düzenlenen protesto gösterilerinden sonra parlamento, Şura Konseyi ve ordu mensuplarına yaptığı konuşmada, 2013'te devlet başkanlığına aday olmayacağını ve yönetimi oğluna bırakmayacağını bildirdi.

Salih ayrıca, muhalefetten planlanan protesto gösterilerini ve yürüyüşleri iptal etmesini istedi.

Muhalefet kararlı

Yemen'de muhalefet, Devlet Başkanı Salih'in çağrısına rağmen yarınki protesto gösterisinin planlandığı gibi yapılacağını bildirdi.

Muhalif Islah Partisi'nin sözcüsü Muhammed El Sabri, Salih'in açıklamalarını olumlu karşıladıklarını ve bundan sonraki somut adımları beklediklerini söyledi.

El Sabri, öte yandan yarın ülkede planladıkları gibi bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, "Bu, insanların seslerini duyurmalarını ve özlemlerini dile getirmelerini sağlayacakları barışçıl bir çaba" diye konuştu.