BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  SPOR

Inamoto kulüp arıyor!

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Junichi Inamoto'nun Sarı-kırmızı ekipten ayrılmaya karar verdi.

Abone ol

Japonya'da yayın yapan Kyodo News adlı yayın kuruluşunun verdiği haberde, Galatasaray'ın gözden çıkarmayı düşündüğü, Japon futbolcunun takımdan ayrılma kararı aldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Kyodo'ya konuşan Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Saburo Kawabuchi de, Inamoto'nun yeni bir kulüp arayacağı için, Japonya Milli Takımı'nın Cuma günü Karadağ ve 5 Haziran'da da Kolombiya'yla yapacağı hazırlık maçlarının kadrosundan çıkarıldığını itiraf etti.

Saburo Kawabuchi, 27 yaşındaki Inamoto'nun sol dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olacağını da sözlerine ekedi.

Inamoto, 2005-2006 sezonunda Premier Lig'e veda eden İngiliz ekibi West Bormwich Albion'da üçüncü sezonunda, ilk 11'de fazla forma şandı bulamamış ardından da Galatasaray'a transfer olmuştu. Japon Milli Takımı'nın da 65 kez formasını giyen ve 4 gol kaydeden Inamoto, kendi ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde boy göstermiş ve takımıyla birlikte ikinci tura çıkmıştı. Inamoto, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda da oynadı.

Inamoto, 2001 yılında Japon ekibi Gamba Osaka'dan ayrılarak, ünlü İngiliz ekibi Arsenal'e transfer olmuş ancak Kuzey Londra ekibinde aradığını bulamamıştı. Inamoto daha sonra Fulham'a, oradan da Cardiff City'de top koşturmuştu. Cardiff'de kiralık olarak forma giyen Inamoto'nun, West Bromwich'den sonraki durağı ise Galatasaray olmuştu..