BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykala sitem

Adana'da Deniz Baykal'a söyledikleri sözler sebebiyle dayak yiyen iki kardeş, Deniz Baykal'a sitem etti.

Abone ol

Mersin'de, "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine katıldıktan sonra Adana'ya gelerek bir lokantada kebap yiyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sataştığı için partililer tarafından tartaklanan 2 kardeş, dayak yemelerine değil, Baykal'ın ilgisizliğine üzüldüklerini söyledi.

Melekgirmez Semti'nde tuhafiye dükkanı bulunan İkram Birinci (44), CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Mersin'den sonra Adana'ya gelerek bir lokantada Antalyaspor-Gençlerbirliği maçını izlediğini öğrenince lokantaya gittiğini belirterek, "20-25 dakika dışarıda bekledim. CHP Genel Başkanı Baykal partililer tarafından tezahüratlar eşliğinde dışarı çıkarken 'Sayın başkan, siz bir milyon insanı sokağa döktünüz. 80 öncesi çatışmalara zemin hazırlamak için çok çalıştınız. Ama bu halk bilinçlenmiş bir halktır. Bu halkı sokaklara döküp de istediğiniz şeyi başaramadınız. Bu halk sizi geri sandığa gömecek' dedim. Bunun üzerine partililer saldırdı. Baykal da hiç bir şey demedi, bizi izledi" dedi.

Başından darbe alarak dudağının da iç kısmının patladığını belirten İkram Birinci, CHP milletvekilleri devreye girince şikayetlerinden vazgeçtiklerini söylerken, "Yediğimiz dayak değil de Baykal'ın hiç bir şey yapmadan izlemesi zorumuza gitti" diye konuştu.

Ağabeyinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanına gittiğini öğrenince kendisinin de peşinden gittiğini belirten Ali Rıza Birinci (43), "Çıkışta Antalyaspor'un küme düştüğünü halkın da kendisini küme düşüreceğini söyledim. Bir vatandaş olarak demokratik hakkımızı kullandık. Ama 20-25 kişi bize saldırdı. Saldıranların bir kısmı sonradan Baykal'ın otobüsüne binerek ayrıldı" dedi.