BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Terimden Şüküre büyük övgü

Hakan Şükür'ü niye çağırdı? Tuncay'a yurt dışını tavsiye etti mi? Rüştü kaleye geçecek mi? Terim'in açıklamaları;

Abone ol

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, millilerin kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Millilerin durumunu değerlendiren Terim, tartışılan Hakan Şükür'e yine sahip çıktı.

Terim'in verdiği mesajlardan satırbaşları şöyle;

BOSNA-HERSEK MAÇI; Norveç'i yenen Bosna Hersek'i ciddiye alıyoruz. Kadrolarında bulunan 30 oyuncudan 24'ü dışarda oynuyor. Norveç'i yenip moralli gelmelerinin onları daha ciddiye almamızı gerektiriyor.

'KEŞKE' DEDİĞİ MAÇ; "4-1'lik Yunanistan karşılaşması sonrasında, Norveç maçını burada oynamak isterdim. Seyircimizin önünde. O maç 2-2 de bitmezdi. Bunun için çok üzüldüm.

HAKAN ŞÜKÜR HAK ETTİ: "Hakan Şükür Türkiye'deki rekorları kırmayı anasının ak sütü kadar hak etti. Milli takıma almak da bizim tasarrufumuzdur. Biz zaten telin üzerinde,
bir tarafı uçurum halinde yürümeye hazırız. İnandığımız oyuncunun takımında oynamasını isteriz ama bizim Hakan Şükür gibi bir sorunumuz yok. Oyna deriz oynar, yedek deriz oraya geçer, 5 dakika kala oyuna girer. İhtiyaç olduğu zaman oynar, olmadığı zaman oynamaz her oyuncu gibi."

YABANCI SAYISI ARTSIN: "Biz (Milli takım bundan zarar görür) diye hiçbir zaman teklif etmedik, etmeyiz de. İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Almanya'da serbest. Bir şekilde bir 11 bulup çıkarır oynarız. Seviyeli rekabetten kimse kaçınmamalı.Belirli kriterlerle serbest olmasından yanayım"

KALECİ SORUNU YOK: "Avrupa çapında kalecilerimiz olduğuna inanıyorum. Hepsinden de çok memnunum. Sıkıntı yok, yavaş yavaş kaleci de ihraç etmeye başlayabiliriz"

RÜŞTÜ OYNAYACAK MI?: "Kimin oynayacağına henüz karar vermedim. Rüştü oynasa da oynamasa da böyle bir kampta
arkadaşlarına çok faydalı olacak tecrübeye sahip. Yüzlerce milli maç oynamış, çok tecrübeli bir isim. Resmi maçlarda oynamamış olması bizi düşündürüyor ama kendisine güvendiğimiz çok açık. İki-üç haftadır her türlü kaleci antrenmanına katılıyor."

VOLKAN'I NİYE ALMADI?:"Volkan ise genç bir kaleci, onun için tabii geçmişte risk aldık. Yunanistan maçından sonra hiç oynamadı. Rüştü ile aynı konumda değiller. Moralinin iyi olmadığını düşündüğüm için onu kadroya almadım"

TUNCAY'A YURT DIŞI TAVSİYESİ VERDİ Mİ: "Tuncay ile öyle bir şey konuşmadım, bana da böyle bir şey sormadı. Bu konuyla ilgili bana gelirse ben sadece fikrimi söylerim, adres göstermem. Genel olarak hiçbir zaman yönlendirme yapmam. Sadece tecrübemi söylerim, tavsiye de etmem''

TUGAY'A BREZİLMA MAÇINDA JÜBİLE: "Tugay'ın böyle bir jesti hak ettiğini düşündük, kendisiyle konuştum, çok mutlu oldu"