BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

İmamlar, mahkumları ıslah ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaevlerine din hizmeti götürüyor. İmamların cezaevlerine gittiği ve buradaki mahukümları ıslah etmeye çalıştığı söylendi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 411 imam, 139 cezaevine din hizmeti götürüyor. Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2001 yılında imzalanan “tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini” sağlamaya yönelik işbirliği protokolü ile birlikte imamlar düzenli olarak belirli periyotlarla cezaevlerini ziyaret ederek, belirlenen konularda cezaevlerinde sohbet ediyor.

İmamlar 121’i kapalı ağır cezaevi, 12’si özel tip cezaevi ve 6’sı F tipi cezaevi olmak üzere 139 cezaevine din hizmeti götürüyor. Türkiye’de bulunan toplam cezaevi sayısı ise 444 olarak ifade ediliyor. Cezaevlerine gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında imamlar rapor hazırlayarak il müftülüklerine gönderiyor. Cezaevlerine yapılan din hizmetlerinin talepler doğrultusunda oluştuğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Bekaroğlu, savcıların uygun görmesi halinde Başkanlık’a talep ilettiğini ve din görevlilerinin cezaevlerine gönderildiğini belirtti. Cezaevinde gerçekleştirilen sohbetlere katılımın zorunlu tutulmadığını ifade eden Bekaroğlu, protokol sonrasında ilk olarak buralara din hizmeti götürecek imamların eğitildiğini söyledi. Kadın tutuklulara kadın; erkek tutuklulara da erkek görevlilerin gönderildiğini belirten Bekaroğlu, raporlarda tutukluların hizmetten memnuniyet duyduklarının belirtildiğini kaydetti.


HABER: Aslıhan Aydın
KAYNAK:


mah