BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  GÜNCEL

Schröder, Vakit'i hiçe saydı

Almanya'yla yıldızı barışmayan Vakit Gazetesi, Türkiye'de de Schröder engeline takıldı. Schröder'in Vakit muhabirlerini hiçe saydığı belirtildi. Schröder'in tavrı şu:

Abone ol VAKİT'E ENGELLEME

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Almanya'da Vakit'e uygulattığı sansürü İstanbul'da da sürdürdü.

Ankara'daki temasları ardından İstanbul'a geçen Schröder'in İstanbul'daki ilk durağı, bütün batılı liderlerinki gibi Fener Rum Patrikhanesi oldu. Patrik Bartholomeus ile görüşen Schröder, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplamak istemedi. Arkadaşımız Nazif Karaman'ın, "Mahkeme kararı olmadan gazete kapatan bir ülkenin başbakanı olmak nasıl bir duygu?" sorusuna cevap veremeden aracına binen Schröder'in, soru üzerine sinirlendiği gözlendi. Schröder, ısrarla soru sormak isteyen muhabirlerimizden ve basın mensuplarından adeta kaçırıldı.

VAKİT'E SCHRÖDER YASAĞI

Patrikhane'deki görüşmenin ardından Marmara Üniversitesi'ndeki fahri doktora törenine katılan Schröder, Vakit muhabirlerinin törene alınmasını engellettirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törene, Sarı Basın Kartı sahibi arkadaşımız Kenan Kıran, Alman Başbakanı ve Büyükelçi Wolf-Ruthart Born'un isteği doğrultusunda alınmadı. Arkadaşımızın neden alınmadığına yönelik sorusuna koruma görevlisi, "Patrikhane'de düzenlenen törende soru sormanız rahatsızlık oluşturdu" cevabını verdi. Kenan Kıran'ı salona almayan koruma görevlisinin, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru olduğu öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın; sarı basın kartı sahibi arkadaşımız Kenan Kıran'ı tören salonuna sokmayan Başbakanlık Koruma Müdürülüğü'nde görevli polisler hakkında nasıl bir işlem yapacağı merak konusu oldu.

Vakit muhabirlerinin alınmadığı toplantıda, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'e kamu hukuku ve siyaset bilimi konularında uluslararası hizmetlerinden dolayı, Marmara Üniversitesi tarafından törenle "Fahri Hukuk Doktorası" unvanı verildi.

KAYNAK: www.vakit.com.tr