BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

İmam Star adaylarını bekliyor!

En iyi genç imamı yarışma programıyla arayan Malezya kanalı programın ikinci sezonu için bu kez dünyadan adayları elemelere çağırıyor.

Abone ol

Genç İmam programı cuma geceleri prime time'da yayınlanıyordu

Televizyondan yayınlanan bir yarışma programıyla ülkenin bir sonraki dini lider adayını arayan Malezya kanalı, programı dünyaya açmaya karar verdi.

Müslüman yaşam tarzı üzerine programlar yapan Astro Oasis kanalı, programın tam anlamıyla zaferle sonuçlandığını savundu, üç milyon izleyiciye ulaştıklarını bildirdi.

Kanal programın ikinci sezonu için adayları elemelere çağırıyor. Ancak bu kez sadece Malezya'dan değil tüm Müslüman ülkelerden adaylar bekliyor.

Daha önce bu tür bir TV formatı şarkıcılardan, dansçılara, iş insanlarından aşçılara ve gelin adaylarına dek 'en iyilerin' seçilmesi için pek çok kez kullanıldı.

'Örnek olabilecek bir genç'

Ancak Genç İmam yarışmasında amaç 10 aday Müslümanlara esin kaynağı olabilecek vasıflara sahip bir din adamını bulabilmekti.

Program İslami kanalların yayınlarına ilgiyi canlandırdı.

Programın galibi de Malezya'nın en büyük camiinde imamlık kadrosu ve hac ziyareti kazandı.

Katılımcılar İslami bilgilerinin yanı sıra, her hafta verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştılar. Bunlar evlilik dışı hamile kalan genç kızlara danışmanlıktan, cenazeyi defin için hazırlamaya pek çok gündelik uygulamayı kapsıyordu.

Genç İmam (İmam Muda) adlı yarışmayı düzenleyenler bir amaçlarının da halkın imamlarına daha yakın hissetmesini sağlamak olduğunu söylüyordu.

İlk sezonun galibi Eşref, şimdi gençlerin İslam hakkındaki sorularıyla facebook sayfasına akın ettiğini söylüyor.

İzleyici oyu yok

Ancak Müslüman cemaatin bazı kesimlerinde dinin yarışma programları ile ne derece bağdaştığı konusunda şüpheler var.

Malezya Müslümanların çoğunlukta olduğu ılımlı bir ülke. Ancak konunun hassasiyeti nedeniyle yapımcılar yarışmada izleyicilerin oy kullanmasına izin vermedi.

Eleme için kararı din adamları verdi.

Yapımcılar programın İslami bilgi ve eğlenceyi çok iyi şekilde harmanladığını söylüyor.

Astro Entertainment şirketinin yöneticisi Zeynir Eminullah, "bunu başka türlü yapmaya çalışmak vaaz vermek olurdu" diyor; programın Orta Doğu'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne pek çok yerden hayran topladığını belirtiyor.

Şimdi yarışma 28 yaş altındaki tüm erkek adaylara açılıyor; ancak bir şart var: Malayca konuşabilmek.

Yapımcılar ikinci sezonun da kıran kıran bir rekabetle geçmesini bekliyor.