BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Gerçeker'den Bozdağ'a sert tepki!

Gerçeker, "Ben arkadaşlarımın özveriyle çalıştığını biliyorum. Tutukluluk dosyalarına öncelik tanıyoruz. Yapmadıkları için bilmiyorlar, politikacı ağzıyla konuşuyorlar" dedi.

Abone ol

Gerçeker, "Söylenenler Yargıtay'a yüklenmek için söyleniyorsa istedikleri kadar söylesinler. Ben arkadaşlarımın özverili çalışmalarını, fedakarca çalışmalarını gözümle görüyorum. Yanlış bir şey olsa ilk başta ben söylerim bunu" dedi.

Yargıtay dairelerinin elinde her türlü suçtan dosyaların bulunduğunu, bunları incelemenin de kolay olmadığına işaret eden Gerçeker, "Elimizde sadece Hizbullah dosyaları yok. Bunlar kolay değil, söylenmek ve söylemek kolay. Gelsinler verelim dosyaları iki günde bitirsinler o zaman. Gayet güzel olur biz de rahatlarız" diye konuştu.

BOZDAĞ NE DEMİŞTİ?

ederek, Yargıtay'da 953 ve ilk derece mahkemelerinde ise 283 dosya bulunduğunu söyledi.

"Yargıtay pek ala elindeki dosyaları süratle sonuçlandırabilir, bundan sonraki süreçte mesaisini daha çok bu alana ayırabilir" diyen Bozdağ, 5 yıl sürede bunu yapması gerektiğini, hükümet ve yasama organının üzerine düşeni yaparak Yargıtay ve ilk derece mahkemelerine gereken süreyi verdiğini kaydetti.

Bozdağ, "Hizbullah veya başka sanıklarla ilgili Yargıtay lütfen toplansın ve nihai kararı neyse versin. Bu davaları da lütfen hızlandırsın. Yargıtay öncelik tayini ve ivedilik konusunda gerekli hassasiyeti, verilen 5 yıllık süreye rağmen göstermemiştir" dedi.

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, bu hafta partisinin grup toplantısında Yargıtay'ın 'tutukluluk süreleri'yle ilgili kararını değerlendirmiş; "Konu yargının tasarrufunda. Gerekirse yasal düzenleme yapılır" demişti.