BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

Tiryakilere bir günde iki kara haber!

Sabah saatlerinde hükümet kanadından gelen ve tütün mamüllerinin fiyatlarına zam yapılmasını öngören açıklamalarla sarsılan sigara tiryakilerine bir kötü haberde yargıdan geldi.

Abone ol

Sabah saatlerinde hükümet kanadından gelen ve tütün mamüllerinin fiyatlarına zam yapılmasını öngören açıklamalarla sarsılan sigara tiryakilerine bir kötü haberde yargıdan geldi. Anayasa Mahkemesi, kahvehanelerde sigara yasağı getiren kanun hükmünün iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

İzmir Kahveciler Odası, kahvehanelerde sigara içilmemesini öngören 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrol Hakkında Kanun hükümlerinin uygulanmasına ilişkin Başbakanlık Genelgesinin 1. maddesinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.

Zam kapıda!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yeni bir öneri hazırladı. Öneri kabul edilirse zam kapıda. İşte düzenlemenin ayrıntıları...

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Danıştay 10. Dairesi de 5727 sayılı yasanın 3. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendindeki ''Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde'' şeklindeki, tütün ürünleri tüketiminde mutlak yasak getiren kuralda yer alan ''kahvehane'' ibaresini, Anayasa'ya aykırı buldu. Daire, söz konusu bentteki ''kahvehane'' ibaresinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi, Danıştayın iptal istemini reddetti.